Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟ.Δ.Ε.) Καβάλας εξέδωσε δελτίο Τύπου, για τις νίκες των συνδυασμών της «Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης» (ΔΑΚΕ) στις πρόσφατες εκλογές των εκπαιδευτικών σε τοπικό επίπεδο. Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Με την ολοκλήρωση μιας σειράς εκλογικών διαδικασιών, για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου στην Ε.Λ.Μ.Ε. Καβάλας και των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΔΑΚΕ) αύξησε την εκλογική της επιρροή, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί πρώτη δύναμη στο ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ και στην Ε.Λ.Μ.Ε. Καβάλας και δεύτερη δύναμη στο ΠΥΣΠΕ Καβάλας.
Τα αποτελέσματα που σημείωσε η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΔΑΚΕ), η οποία πρόσκειται στον ιδεολογικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αναδεικνύουν ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, από τη μία ασπάζεται τις αρχές, τις αξίες, τις διαχρονικά σταθερές θέσεις, τις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις της παράταξής μας και από την άλλη, καταδικάζει τις πρόχειρες, ατεκμηρίωτες και αποσπασματικές ρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν στην εκπαίδευση από τη συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.
Οι εκπαιδευτικοί δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση. Με ανησυχία παρακολουθούν τις πολλαπλές ρυθμίσεις που πραγματοποιούνται στην εκπαίδευση και οι οποίες επιβεβαιώνουν την έλλειψη προγραμματισμού από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Βλέπουν το δημόσιο σχολείο να αντιμετωπίζεται ως πεδίο πειραματισμού.
Η Νέα Δημοκρατία, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αντίθετη στην πολιτική της υποσχεσιολογίας, του άκρατου λαϊκισμού και των αποσπασματικών ρυθμίσεων, θα αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις του τόπου ενεργοποιώντας το θεσμοθετημένο γι’ αυτό τον σκοπό όργανο, που είναι το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ), το οποίο δεν έχει, εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, ανασυστήσει ο υπουργός, για να χαραχθεί, επιτέλους, μία υπεύθυνη και πλήρης εκπαιδευτική πολιτική, ώστε και η Παιδεία να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης, που περνάει η χώρα μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.