Οι ελλείψεις σε προσωπικό, κυρίως υγειονομικό, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας παραμένουν και πιέζουν την λειτουργία του. Ωστόσο, η διοίκηση πήρε απόφαση να προσλάβει υδραυλικό, ηλεκτρολόγο και διοικητικούς υπαλλήλους από την ιδιωτική αγορά εργασίας! Την αντίθεσή της στην «άλωση» των δημόσιων νοσοκομείων από ιδιωτικά συμφέροντα εκφράζει η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, η οποία έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου Καβάλας να προσλάβει προσωπικό μέσω εργολάβου για τις ειδικότητες υδραυλικού, ηλεκτρολόγου και διοικητικού προσωπικού, με σκοπό να καλυφθούν οι θέσεις που έμειναν κενές, λόγω αποχώρησης μη εμβολιασμένου προσωπικού, αποτελεί το έναυσμα για την εισχώρηση ιδιωτών σε υπηρεσίες του ιδρύματος. Όπως έχουμε σημειώσει, το μέτρο της αναστολής εργασίας με πλήρη στέρηση μισθού για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, είναι δυσανάλογα σκληρό και κοινωνικά επαχθές, ενώ ταυτόχρονα στερεί από τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας σημαντικό μέρος του προσωπικού τους, προκαλώντας σημαντική δυσλειτουργία.

Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι το μέτρο της αναστολής λήφθηκε, όχι για την προστασία της υγείας των πολιτών, όπως ισχυρίζονται τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά για να δοθεί το απαραίτητο βήμα στους εργολάβους να εισβάλουν στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας. Η αρχή για το νοσοκομείο Καβάλας έγινε. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι εργολάβοι. Άλλωστε, είναι γνωστή η πρόθεση της διοίκησης του νοσοκομείου να προχωρήσει σε διαγωνισμό για να δοθεί η υπηρεσία καθαριότητας σε ιδιώτη, γεγονός που εκτός των άλλων θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, καθώς και η διάθεση της διοίκησης να «νοικιάσει» νοσηλευτές από ιδιωτική κλινική, ώστε να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν από τις πρόσφατες αποχωρήσεις.

Επειδή δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος στο Ε.Σ.Υ., η μόνη λύση είναι η αναστολή εφαρμογής του νόμου και η διασφάλιση του καθολικού εμβολιασμού του προσωπικού των δομών υγείας με πειθώ και συναίνεση, για να αποτραπεί η συνειδητή απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος για την άλωση του από ιδιωτικά συμφέροντα».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.