– Πόσα θέλει για να μας τρελάνει ο Makis με τις απόψεις του;
– Η «Δημωφέλεια», λέει, πρέπει να εισπράξει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ της αποζημίωσης από τον κρατικό κορβανά και όχι από το ταμείο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.
– Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, Makis, δεν είναι ελληνικό Δημόσιο; – Ποιος είναι μέτοχος της Ανώνυμης Εταιρείας; Ο Δήμος Καβάλας, το Επιμελητήριο Καβάλας, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας (σ.σ. ανέφερα τους συγκεκριμένους φορείς, επειδή είναι οι μέτοχοι του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας Α.Ε.), ή μήπως κάποιος Καβαλιώτης ιδιώτης;
– Η διοίκηση του Ο.Λ.Κ. λογοδοτεί στην τοπική κοινωνία, για την οικονομική διαχείριση της Ανώνυμης Εταιρείας;
– Στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως σε ένα Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο;
– Ποιος ορίζει τον πρόεδρο, τον διευθύνοντα σύμβουλο και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Η τοπική κοινωνία;
– Προφανώς, η προσφυγή του Ο.Λ.Κ. στη Δικαιοσύνη, για να μην πληρώσει την αποζημίωση, είναι μία νομική ντρίμπλα.
– Γιατί, αν τυχόν το Δικαστήριο αποφασίσει να πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο, θέλω να ακούσω τι θα πει ο Makis, όταν ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια», θα προσπαθούν να βρούνε την άκρη για να πάρουν τα χρήματα.
– Εάν έχει τα χρήματα ο Ο.Λ.Κ., να πληρώσει αμέσως για να τελειώνει το «παραμύθι».
– Μπορεί να «χάσει» 1,5 εκατομμύριο ευρώ το «τοπικό» ταμείο του Ο.Λ.Κ., αλλά θα κερδίσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ το ταμείο της «Δημωφέλεια», που είναι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καβάλας.
– Και κάτι ακόμα. Να διεκδικήσει η Δήμητρα τη σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όπως έγινε στη Θάσο, στα Χανιά και σε άλλες πόλεις, ώστε να διαχειρίζεται ο Δήμος Καβάλας τα έσοδα από το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» και το παραλιακό μέτωπο.
– Κι ο Ο.Λ.Κ. να περιοριστεί στο εμπορικό λιμάνι (Φίλιππος Β), για να αξιοποιεί τα έσοδα, από την εμπορευματική κίνηση, για τη συνεχή βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών. Ξεκάθαρα πράγματα.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.