-Την περασμένη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, μία ομάδα στελεχών μεγάλων κτηματομεσιτικών γραφείων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Η.Π.Α.) φιλοξενήθηκε, από τον όμιλο εταιρειών Κουρτίδη, στην παραλία Οφρυνίου. Στην διάρκεια της φιλοξενίας, τα στελέχη των κτηματομεσιτικών γραφείων ξεναγήθηκαν στα τουριστικά αξιοθέατα και ενημερώθηκαν για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η περιοχή. Καθώς και για τα φιλόδοξα επενδυτικά σχέδια του ομίλου εταιρειών Κουρτίδης στην παραλία Οφρυνίου και όχι μόνο! «Η παραλία Οφρυνίου αποτελεί έναν νέο προορισμό στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και πλέον, εντάσσεται στην λίστα με τις περιοχές που παρουσιάζουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον», δήλωσε ο επικεφαλής του ομίλου, Νίκος Κουρτίδης, ενώ η στενή συνεργάτιδα του και αντιπρόεδρος του ομίλου, Κωνσταντίνα Δημητρόβα, σημείωσε ότι: «Οι ομορφιές, η ανάπτυξη, αλλά κυρίως η προοπτική της ευρύτερης περιοχής της παραλίας Οφρυνίου, της Καβάλας, της Δράμας, των Σερρών, της Θάσου, ενθουσίασαν τους Αμερικανούς, που έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για επένδυση στον τόπο μας. Θα βρισκόμαστε σε στενή επαφή και είμαστε βέβαιοι, πως το ενδιαφέρον αυτό θα αποτυπωθεί σε συνεργασίες».

-Αντιλαμβάνεστε πως ο τόπος που ζούμε έχει μία δυναμική ανάπτυξης, την οποία ανακαλύπτουν, με αργό ρυθμό δυστυχώς, οι ξένοι. Χρειάστηκε μία ιδιωτική πρωτοβουλία, για να έρθουν από τις Η.Π.Α. τα στελέχη των κτηματομεσιτικών γραφείων και να γνωρίσουν την προοπτική που προσφέρει η ευρύτερη περιοχή. Και φυσικά, η πρώτη γνωριμία πρέπει να εξελιχθεί σε σχέση εμπιστοσύνης και, τελικά, να αποδώσει την συνεργασία, όπως είπε, εύστοχα, η αντιπρόεδρος του ομίλου εταιρειών Κουρτίδης.

-Η παραπάνω πρωτοβουλία, μπορεί να γίνει οδηγός και για τις διοικήσεις των Δήμων. Αυτές τις ημέρες, αν δεν κάνουμε λάθος, αντιπροσωπεία του Δήμου Καβάλας βρίσκεται στην Νυρεμβέργη, για να τιμήσει τις εκδηλώσεις μιας επετείου που γιορτάζει η αδελφοποιημένη με την Καβάλα πόλη της Γερμανίας. Αλήθεια, όλα αυτά τα έτη, τα είκοσι και πλέον, πόσοι κάτοικοι της Νυρεμβέργης έκαναν διακοπές στην Καβάλα; Τον Ιούλιο του 2019, που εορτάστηκαν τα είκοσι (20) έτη της αδελφοποίησης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, είχε δηλώσει ότι φιλοδοξεί να διευρύνει και να εμβαθύνει την σχέση και να δώσει μία νέα αναπτυξιακή διάσταση στην αδελφοποίηση. Έπειτα από τρία έτη, ποιες ενέργειες έκανε η δημοτική Αρχή για τον σκοπό αυτό; Και ποιο είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών; Μεσολάβησε η διετής υγειονομική κρίση, ωστόσο δεν ειπώθηκε κάτι περισσότερο από την συνεργασία στον τομέα του πολιτισμού.

-Ο δήμαρχος Καβάλας είχε «όραμα», να έρθει μία μεγάλη παραγωγή του Staatshteater της Νυρεμβέργης στο φεστιβάλ Φιλίππων και να δει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας στην Νυρεμβέργη. Εμείς θα προτείνουμε κάτι πρακτικό και ίσως πιο ωφέλιμο για την Καβάλα. Όταν επιστρέψει από την Νυρεμβέργη, πρέπει να καλέσει στο γραφείο του, στο Δημαρχείο, τον πρόεδρο της «Δημωφέλεια» και να του ζητήσει να οργανώσει ένα ταξίδι στην Γερμανία, με σκοπό να πραγματοποιήσει συναντήσεις με στελέχη μεγάλων γραφείων του κτηματομεσιτικού κλάδου, προκειμένου να προβάλλει τα αναξιοποίητα δημοτικά ακίνητα. Και ειδικότερα, τα ακίνητα του παλιού νοσοκομείου και τον «Διόνυσο». Στην συνέχεια, η «Δημωφέλεια» θα προσκαλέσει τους εκπροσώπους των κτηματομεσιτικών γραφείων στην Καβάλα, για να δούνε από κοντά τα παραπάνω ακίνητα και να αρχίσει η προσπάθεια εξεύρεσης αγοραστών, ή ενοικιαστών. Ανάλογες επαφές πρέπει να γίνουν και με άλλες χώρες, όπως οι Η.Π.Α., οι σκανδιναβικές, η Ρωσία, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Ινδία, γιατί όχι και με τα κράτη της αραβικής χερσονήσου. Αφού δεν έρχονται οι επενδυτές στην Καβάλα, πρέπει να πάμε εμείς (σ.σ. ο Δήμος) σ’ αυτούς!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.