• Προσπαθώ να καταλάβω, καρντάσια, εάν το φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα» είναι μία αυτόνομη διοργάνωση, ή αν αποτελεί κομμάτι του έθνικ φεστιβάλ Cosmopolis. «Το «Ήλιος και Πέτρα», μετά από τριάντα εννέα χρόνια, ετοιμάζεται και πάλι. Βρισκόμαστε στην τελική φάση της προετοιμασίας στο χώρο του Ακοντίσματος, εκεί θα λάβει χώρα και φέτος, όπως πάντα», δήλωσε ο Καπλάνης Ιωσηφίδης, ιδρυτής και οργανωτική ψυχή του φεστιβάλ, ενώ πρόσθεσε: «Ο κόσμος δεν έρχεται εδώ, για να περιηγηθεί μόνο στα περίπτερα, όπως γίνεται στη χερσόνησο της Παναγίας, ώστε να συμμετέχει σε πολλαπλού τύπου εκδηλώσεις, αλλά έρχεται καθαρά και μόνο, για να δει τα χορευτικά συγκροτήματα στο κοίλο του θεάτρου».
  • Κι εγώ ερωτώ τον Καπλάνη το εξής. Γιατί οι επισκέπτες του έθνικ φεστιβάλ Cosmopolis να επισκεφτούν το Ακόντισμα στη Νέα Καρβάλη, για μία ημέρα (20 Ιουλίου 2019), όταν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα χορευτικά τμήματα των χωρών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ στις καθημερινές παρουσιάσεις που γίνονται στην πλατεία Μοχάμετ Άλι στην παλιά πόλη της Καβάλας; Και παράλληλα, όπως ανέφερε, να συμμετέχουν και σε ποικίλες άλλες εκδηλώσεις; Δηλαδή, γιατί να επιλέξουν μόνο τους χορούς, ενώ μπορούν να παρακολουθήσουν το «πλήρες πακέτο» στην Καβάλα;
  • Βεβαίως και η Νέα Καρβάλη δικαιούται να διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, αλλά ένα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, δεν μπορεί να προσελκύσει τους χιλιάδες επισκεπτών που προσελκύσει το έθνικ φεστιβάλ Cosmopolis.
  • Μήπως το διοικητικό συμβούλιο της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης πρέπει να βρει μία άλλη ιδέα, να τη συζητήσει με τον Δήμο Καβάλας και συγκεκριμένα τη «Δημωφέλεια», ώστε η Νέα Καρβάλη να αποκτήσει τη δική της πολιτιστική διοργάνωση «σήμα κατατεθέν», η οποία θα είναι ανεξάρτητη από το Cosmopolis;
  • Λυπάμαι που το αναφέρω, αλλά δεν είναι σοβαρή πολιτιστική διοργάνωση η φιλοξενία των χορευτικών ομάδων των χωρών που συμμετέχουν στο Cosmopolis, για μία βραδιά στο ανοικτό θέατρο του «Ακοντίσματοπς». Κι ούτε αυτή η παράσταση, έχει την αίγλη του παλιού φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.