-Εάν δεν πραγματοποιηθεί το «προξενιό» με τον Καναδό, ιρανικής καταγωγής, επιχειρηματία κι αυτή την φορά, καρντάσια, η ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» θα μπει σε νέα μεγάλη περιπέτεια. Η συμφωνία κινδυνεύει να χαλάσει για την «προίκα» που ζητάνε τα μέλη της «τριανδρίας» και κάτοχοι του 70% των μετοχών, όπως λένε, της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.). Θέλουν τα χρήματα που έβαλαν, για να μεταβιβάσουν το ποσοστό που κατέχουν στον ενδιαφερόμενο επιχειρηματία, ο οποίος έκανε αντιπρόταση που αιφνιδίασε την «τριανδρία». Είπε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, στην τελευταία διαδικτυακή συνάντησή τους, ότι προσφέρει ένα δολάριο για την αγορά της εταιρείας.

-Οι βασικοί μέτοχοι θεώρησαν την αντιπρόταση ως προσβολή στα πρόσωπα τους και τον σύλλογο και η επικοινωνία μεταξύ τους διακόπηκε. Ωστόσο, είναι προσβλητική και η δήλωση που έκανε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ένας εκ των βασικών μετόχων, ο οποίος είπε πως δεν θα δώσουν την ομάδα σε κάποιον μη Καβαλιώτη για να την χρεώσει.

-Θεωρώ, καρντάσια, πως μπορεί να ρυθμιστεί το ζήτημα, αλλά χρειάζεται θετική διάθεση από την πλευρά της «τριανδρίας». Θυμίζω την περίπτωση του Γιάννη Μπύρου, προ τριετίας, ο οποίος απογοητεύτηκε και αποφάσισε να αποχωρήσει από την Π.Α.Ε. Δόξα Δράμας. Τότε, ο πρώην μεγαλομέτοχος της Δραμινής Π.Α.Ε. παρέδωσε τις μετοχές του, με συμβολικό τίμημα, στον Γυμναστικό Σύλλογο (Ερασιτέχνη) Δόξα Δράμας και σε μία διοικούσα επιτροπή, για να τις διαθέσουν στον φίλαθλο κόσμο και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

-Είχε πει ότι: «Παραδίδω την ομάδα σε συγκεκριμένη διοικούσα επιτροπή, όπως ανακοίνωσα και όπως μου ζητήθηκε, για να διοικήσει, να καθοδηγήσει και να «τρέξει» την διαδικασία διάθεσης των μετοχών, μέχρι να εκλεγεί από την γενική συνέλευση των μετοχών το νέο διοικητικό συμβούλιο της Π.Α.Ε., που εύχομαι να οδηγήσει την ομάδα εκεί που της αξίζει». Και πρόσθεσε: «Σε περίπτωση που βρεθεί ενδιαφερόμενος και μέχρι να ολοκληρωθεί η δωρεάν μεταβίβαση των μετοχών στα ενεργά μέλη του Γυμναστικού Συλλόγου «Δόξα» Δράμας, ο οποίος επιθυμεί να αναλάβει την ομάδα, αποκτώντας το σύνολο, ή το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, μπορεί να απευθύνεται στην συσταθείσα διοικούσα επιτροπή, την οποία εξουσιοδοτώ αντί εμού και για λογαριασμό μου, να προβεί στην επιλογή του ικανότερου προσώπου, με γνώμονα το συμφέρον της αγαπημένης μας ομάδας».

-Πιθανόν διαφεύγει σε κάποιους, ότι στην μετοχική σύνθεση της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965 μετέχει σε ποσοστό 10% ο ερασιτεχνικός σύλλογος, ο οποίος πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία στην δύσκολη αυτή καμπή της ομάδας ποδοσφαίρου, όπως το έπραξε και την εποχή που ο Α.Ο.Κ. αποβλήθηκε από τις επαγγελματικές κατηγορίες και κινδύνεψε με διάλυση!

-Εφόσον οι βασικοί μέτοχοι δήλωσαν πως θα κάνουν τα πάντα για το καλό της ομάδας ποδοσφαίρου, τους καλώ να μιμηθούν το παράδειγμα του Γιάννη Μπύρου, δηλαδή να παραδώσουν τις μετοχές τους στην διοίκηση του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. (υπάρχει η νομική φόρμουλα) και να διαπραγματευτεί ο Ερασιτέχνης με τον Καναδό επιχειρηματία, ή με όποιον άλλο επιθυμεί να εμπλακεί με την αγορά των μετοχών της Π.Α.Ε.

-Καλώ, επίσης, τον Καναδό επιχειρηματία να δωρίσει στον Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. τα χρήματα για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League 2, σε ένδειξη καλής διάθεσης για την αγορά των μετοχών της Π.Α.Ε.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.