• Η απορρόφηση της Kavala Oil από την Energean είναι ένα σημαντικό γεγονός για την τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία. Οι εργαζόμενοι στις χερσαίες εγκαταστάσεις και στις εξέδρες, πλέον, δεν θα συμμετέχουν στη διοίκηση, όπως ίσχυε στην Kavala Oil. «Εμείς ως εργαζόμενοι είμαστε καχύποπτοι. Θεωρούμε ότι δεν υπήρχε λόγος να προβεί η εταιρεία (σ.σ. Energean) σ’ αυτή τη συγχώνευση», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην πρώην Kavala Oil, Μανώλης Κελαϊδάκης.
  • Δεν ανέφερε, ωστόσο, γιατί οι εργαζόμενοι είναι καχύποπτοι και διαφωνούν με την απορρόφηση της Kavala Oil. Υποψιάζομαι ότι ο λόγος είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας, διότι δεν θεωρώ λογικό να συμμετέχουν στη διοίκηση μιας εταιρείας οι εργαζόμενοι. Όπως δεν είναι λογικό, να συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο ενός σωματείου εργαζομένων ο εργοδότης. Οι ρόλοι πρέπει να είναι ξεκάθαροι. Οι μέτοχοι βάζουν τα χρήματα, το διοικητικό συμβούλιο ασκεί διοίκηση και οι εργαζόμενοι παράγουν έργο.
  • Θα φανεί, σύντομα, ο λόγος που η Energean προχώρησε στην απορρόφηση της Kavala Oil, κάτι που μπορούσε να κάνει ως μεγαλομέτοχος της θυγατρικής εταιρείας. Ευελπιστώ ότι η απόφαση δεν θα επηρεάσει τον αριθμό των θέσεων εργασίας, που πρέπει να παραμείνει σταθερός και να αυξηθεί τα επόμενα έτη, με την αξιοποίηση των υπόλοιπων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στον κόλπο της Καβάλας.
  • Η Energean Kavala, όπως ονομάζεται ο νέος φορέας, θα είναι κομμάτι του δικτύου που δημιουργεί η Energean στην ανατολική Μεσόγειο και στην Αδριατική θάλασσα. Θα βρίσκεται, ωστόσο, σε περίοπτη θέση, γιατί είναι η απαρχή της πορείας της Energean στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο της παραγωγής ενέργειας. Η Καβάλα, επίσης, θα αναφέρεται, πάντα, ως παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης για την δραστηριότητα εξόρυξης του ορυκτού πλούτου, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ασφάλειας των εργαζομένων και της τουριστικής ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.