• Το πώς θα «κυλήσει» η ερχόμενη τουριστική περίοδος στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Καβάλα, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Ο τουρισμός, όπως και η οικονομία, εξαρτώνται πολύ από την ψυχολογία. Πρέπει να περιμένουμε, επίσης, τα μέτρα που θα ανακοινώσουν οι κυβερνήσεις των κρατών που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού και, φυσικά, να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της πανδημίας τους επόμενους μήνες.
  • Θα διαφωνήσω με τον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Καβάλας, Δημήτρη Βογιατζή, ο οποίος είπε, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ότι η φετινή τουριστική σεζόν είναι χαμένη. Και με την πρόταση που έκανε, προς τη δημοτική Αρχή, να μειωθεί ο προϋπολογισμός για την τουριστική προβολή και να μεταφερθούν τα χρήματα σε άλλο κωδικό του προϋπολογισμού του Δήμου.
  • Δεν πρέπει να γίνει περικοπή στα χρήματα της τουριστικής προβολής, αλλά να αξιοποιηθούν για τους μελλοντικούς στόχους. Επειδή φέτος δεν αναμένεται να έρθουν επισκέπτες από μακρινές χώρες, όπως η Αυστραλία π.χ., δεν σημαίνει πως δεν θα έρθουν από το 2021 και μετά στην Καβάλα.
  • Δηλαδή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά, που πρότεινε να περικοπούν ο Δ. Βογιατζής, για να γίνει φέτος μία δυναμική προβολή σε νέες τουριστικές αγορές. Δεν μπορούμε να προσδοκούμε μόνο επισκέπτες από τις παραδοσιακές βαλκανικές αγορές. Επίσης, είναι ευκαιρία να ενισχύσουμε την προβολή στην εγχώρια αγορά, για να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία. Η Καβάλα πρέπει να κερδίσει περισσότερους επισκέπτες και στην Ελλάδα.
  • Όσον αφορά την ίδρυση του δημοτικού λιμενικού γραφείου στον Δήμο Καβάλας, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ερωτηθεί το Υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής αν θέλει, ή όχι, τα λεγόμενα «ορφανά» λιμανάκια. Έχει αναπτυξιακό ενδιαφέρον για το κράτος η αξιοποίηση του λιμενίσκου των παλιών σφαγείων στην Καβάλα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.