Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι τοπικοί άρχοντες, ώστε να λειτουργήσει σύντομα το Γυμνάσιο-Λύκειο Ειδικής Αγωγής και να δώσουν χαρά στους μαθητές με αναπηρίες και στους γονείς τους, ζητάει ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Καβάλας, διαπιστώνοντας, με ανησυχία, την καθυστέρηση στην εξεύρεση κατάλληλης στέγης. Συγκεκριμένα, στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί, αναφέρει τα εξής: «Πριν ενάμισι χρόνο, περίπου, άρχισε μία μεγάλη προσπάθεια υλοποίησης ενός χρόνιου αιτήματος γονέων παιδιών με αναπηρία, δια μέσω του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Π.Ε. Καβάλας, για την ίδρυση Γυμνασίου – Λυκείου Ειδικής Αγωγής στην πόλη μας. Στην προσπάθεια αυτή, στάθηκαν συμπαραστάτες και αρωγοί διάφοροι φορείς και υπηρεσίες, όπως η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ο Δήμος Καβάλας, η Ιατρική Εταιρία και οι τοπικοί βουλευτές, οι οποίοι υποστήριξαν με θέρμη, εξ’ αρχής, το συγκεκριμένο αίτημα, προκειμένου να βρεθεί τρόπος υλοποίησης του. Η δημοσίευση του Φ.Ε.Κ. 2513 τ.Β 12/8/2016 της ίδρυση Γυμνασίου – Λυκείου Ειδικής Αγωγής, ήταν μία ανάσα ανακούφισης και αισιοδοξίας για όλα τα παιδιά με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και των οικογενειών τους, που αναγκάζονταν να μετακινούνται, καθημερινά, στη γειτονική πόλη της Δράμας, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Με μεγάλη ανησυχία, όμως, διαπιστώνουμε, ότι παρόλο που ο Σεπτέμβριος οδεύει προς το τέλος, ακόμα δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος χώρος στέγασης του συγκεκριμένου σχολείου, που θα πληροί τις προϋποθέσεις παρακολούθησης των μαθημάτων. Παρόλο που η φετινή χρονιά για τους μαθητές χωρίς αναπηρία άρχισε στις 12 Σεπτεμβρίου και το κουδούνι χτύπησε ξανά σηματοδοτώντας την έναρξη της σχολικής χρονιάς, για τους μαθητές με αναπηρία, όμως, όχι μόνο δεν έχει ηχήσει ακόμα, αλλά είναι αμφίβολο για το αν και το ποτέ θα συμβεί αυτό. Την αρχική αισιοδοξία και χαρά, έρχεται να τη διαδεχθεί η αμφιβολία και ο προβληματισμός, για το αν, τελικά, θα ξεπεραστούν όλα τα επιμέρους προβλήματα στο μικρό χρονικό διάστημα που απομένει και στενεύει, ολοένα περισσότερο, μέρα με την ημέρα.
Η ευκαιρία για την πόλη μας είναι μεγάλη, το στοίχημα ακόμα μεγαλύτερο, οι ευθύνες πέφτουν βαριές στους ώμους των υπευθύνων με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν. Είναι στο χέρι τους, να μην αφήσουν την ευκαιρία να χαθεί, κάνοντας το πρόβλημα δικό τους, σπεύδοντας τάχιστα να βρούνε την καλύτερη δυνατή λύση, ώστε η σχολική χρονιά για τους συγκεκριμένους μαθητές και τις οικογένειες τους, να μη γίνει εφιάλτης. Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειες τους, δεν είναι πολίτες τρίτης κατηγορίας, έχουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή και ευαισθησία που τους αρμόζει, δίνοντάς τα τη δυνατότητα και την ευκαιρία, μέσω της εκπαίδευσης, για την ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο, ώστε να ελαχιστοποιείται το φαινόμενο της περιθωριοποίησης και του αποκλεισμού τους. Γι’ αυτό, λοιπόν, μεριμνήστε να μην μας απογοητεύσετε, αλλά φροντίστε την αρχική χαρά και αισιοδοξία να την κάνετε γιορτή».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.