-Η Αθήνα και ευρύτερα το λεκανοπέδιο Αττικής, έχει τόσα ακίνητα και εκτάσεις που εγκαταλείφθηκαν, ώστε να μη χρειάζεται να λειτουργούν τα hot spots της ντροπής στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και οι 32 δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα.

-Ωστόσο, η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά και η σημερινή, δεν αξιοποίησαν, για παράδειγμα, την τεράστια έκταση του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, με τα δεκάδες μικρότερα και μεγαλύτερα κτίσματα, για τη δημιουργία ενός κέντρου, το οποίο θα απορροφούσε όλο τον πληθυσμό των μεταναστών και προσφύγων που είναι στοιβαγμένοι στα άθλια κέντρα της Μυτιλήνης, της Χίου και της Σάμου.

-Δεν αξιοποίησαν τα εγκαταλελειμμένα Ολυμπιακά ακίνητα, για να δημιουργήσουν ελεγχόμενες και ασφαλείς δομές προσωρινής φιλοξενίας, όπως το Ολυμπιακό χωριό, τα κλειστά προπονητήρια και γυμναστήρια, τα οποία λεηλατήθηκαν μετά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων το 2004 στην Αθήνα.

-Κι έρχεται ο Νότης, όχι ο Σφακιανάκης, αλλά ο Μηταράκης, για να δηλώσει ότι: «Απώτερος σκοπός και στόχος είναι, οι χώροι που φιλοξενούνται σήμερα οι δομές και βρίσκονται εντός αστικών ιστών, να επιστρέψουν στις τοπικές κοινωνίες και να χρησιμοποιηθούν εκ νέου για την κάλυψη άλλων αναγκών που έχουν οι πολίτες».

-Μακάρι, Νότη καρντάσι, στην Καβάλα να είχαμε ένα Ολυμπιακό χωριό, ή κάποιο από τα αζήτητα Ολυμπιακά ακίνητα, για τα οποία ο ελληνικός λαός πλήρωσε αδρότατα και έγινε πλιάτσικο μετά τους αγώνες. Η τοπική κοινωνία θα είχε αξιοποιήσει την περιουσία αυτή.

-Προτείνω, λοιπόν, να ανακαινίσετε τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού χωριού και να μεταφέρετε εκεί τους 900 και πλέον φιλοξενούμενους στη δομή του Περιγιαλίου Καβάλας και όσους διαμένουν στη δομή της Βιομηχανικής Περιοχής Δράμας. Διότι, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι ενιαία και όλη παραμεθόριος περιοχή. You know what I mean…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ