Να ληφθούν γενναίες αποφάσεις για τα Τενάγη των Φιλίππων γιατί με «ασπιρίνες» δουλειά δεν γίνεται

0

Δεν ξέρουμε ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες που έχει ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ και ο Γιώργος Παυλίδης, για να χρηματοδοτήσει αποφασιστικά τη λύση του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα Τενάγη των Φιλίππων με τις πλημμύρες. Νομίζουμε όμως, ότι οι χρηματοδοτήσεις που δίνονται είναι ασπιρίνες και ελάχιστα πράγματα μπορούν να γίνουν… Για τη δεύτερη φάση των έργων καθαρισμού των καναλιών εγκρίθηκαν 118.000 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση θα λέγαμε ότι οι πιστώσεις αυτές είναι σημαντικές, με το δεδομένο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας. Όποιος δεν γνωρίζει το πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα ίσως νοιώσει και μεγάλη ικανοποίηση, γιατί τόσα χρήματα δεν δίνονται εύκολα για κάποιο έργο σε τέτοιες εποχές. 

Βεβαίως και θα βοηθήσουν, στην ανακούφιση του προβλήματος των πλημμυρών, αλλά νομίζουμε ότι με τίποτα δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι αποτελούν, έστω στοιχειώδη λύση. Ίσως, βοηθήσουν με τον καθαρισμό κάποιων καναλιών, να πλημμυρίσουν φέτος λιγότερα χωράφια. Όμως, τα χωράφια και πάλι θα πλημμυρίσουν, θα σχηματιστούν και πάλι μεγάλες λίμνες και ίσως γλυτώσουν κάποια κοντινά στα κανάλια, από την «λιμνοποίησή τους». Τα έχουμε γράψει, άπειρες φορές, ότι εδώ χρειάζεται να γίνουν μόνο αποφασιστικές παρεμβάσεις κατ’ εξαίρεση από τον γενικό κανόνα της σφικτής χρηματοδότησης. Χρειάζεται ένας γενναίος και σύγχρονος σχεδιασμός για να μπορέσουμε να κρατήσουν τα χωράφια καλλιεργήσιμα. Αλλιώς, ίσως χρειαστεί οι αγρότες μας να αλλάξουν επάγγελμα και να γίνουν ψαράδες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.