-Ο περιφραγμένος χώρος στο πάρκο Φαλήρου, είναι ύποπτος για την διάδοση της τραχειοβρογχίτιδας στους σκύλους. Εμείς δεν καταλαβαίνουμε, γιατί δημιουργήθηκε ο χώρος αυτός στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης. Εάν τοποθετήθηκε η περίφραξη για λόγους ασφαλείας των υπόλοιπων χρηστών και ιδιαίτερα των παιδιών, γιατί δεν απαγορεύεται η είσοδος στο πάρκο στους ιδιοκτήτες με τα ζώα συντροφιάς τους; Δεν είναι σωστό να συνυπάρχουν στο πάρκο παιδιά και (δεσποζόμενοι) σκύλοι. Αν ο περιφραγμένος χώρος είναι η πηγή μετάδοσης της τραχειοβρογχίτιδας στα ζώα, τίθεται και ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας.

-Η καταστροφή των δύο γηπέδων αντισφαίρισης, από τον Στάθη Εριφυλλίδη, ήταν απαράδεκτη απόφαση. Εξίσου λανθασμένη ήταν, η απόφαση να «αντικατασταθούν» από τον περιφραγμένο χώρο για τους δεσποζόμενους σκύλους. Μπορούσε, τουλάχιστον, να κατασκευαστεί μία τρίτη παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρίες. Η μοναδική παιδική χαρά για άτομα με αναπηρίες βρίσκεται στο αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα!

-Η άποψη μας είναι, ότι η «παιδική χαρά» για τους σκύλους στο πάρκο Φαλήρου πρέπει να καταργηθεί άμεσα! Και στην θέση της, να κατασκευαστούν δύο καινούργια γήπεδα αντισφαίρισης, στα οποία θα αθλούνται τα μέλη των ομίλων αντισφαίρισης και οι δημότες. Θα επαναλάβουμε ότι, το πάρκο Φαλήρου μπορεί να γίνει ένα ζωντανό κέντρο με υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες. Το υπάρχον «ιστορικό» γήπεδο, που χρησιμοποιείται μόνο για καλαθοσφαίριση, πρέπει να αναβαθμιστεί. Και τα αποδυτήρια να ανακαινιστούν.

-Από κει πέρα, μπορεί να δημιουργηθεί ένα «δίκτυο» αθλητικών εγκαταστάσεων, στις οποίες θα φιλοξενούνται και διοργανώσεις εγχώριες και διεθνείς. Η θέση του πάρκου είναι ιδανική. Βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο, απέχει μερικά λεπτά από το κέντρο της πόλης και γειτνιάζει με ξενοδοχεία. Αυτό το πάρκο, με τα πλεονεκτήματα που διαθέτει, δεν έχει αναδειχτεί όσο και όπως πρέπει. Την αποκλειστική ευθύνη έχουν οι δημοτικές Αρχές, που δεν αντιλαμβάνονται την δυναμική που έχει ο μεγαλύτερος κοινόχρηστος χώρος στην «καρδιά» του αστικού ιστού.

-Όπως γίνεται επανασχεδιασμός στις πλατείες Ελευθερίας και Καπνεργάτη, το ίδιο οφείλει να κάνει μία δημοτική Αρχή και για το πάρκο Φαλήρου. Μία μελέτη ανάπλασης, η οποία θα περιλαμβάνει και υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις. Κι ένα αναψυκτήριο, όπως εκείνο που λειτουργούσε στον δημοτικό κήπο, το οποίο θα αποφέρει έσοδα στον Δήμο Καβάλας (σ.σ. για την συντήρηση του αθλητικού κέντρου-πάρκου).

-Η προηγούμενη δημοτική Αρχή άφησε «παρακαταθήκη» τις αναπλάσεις των πλατειών Ελευθερίας-Καπνεργάτη. Η σημερινή, που έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στις μελέτες, ας προετοιμάσει το έδαφος για την ανάπλαση του πάρκου Φαλήρου. Η εικόνα του δεν μας ικανοποιεί. Η Καβάλα και οι Καβαλιώτες αξίζουν κάτι καλύτερο. Εμείς το απαιτούμε! Οι παλιότεροι θυμούνται τον κόσμο που μαζευόταν τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, για να παρακολουθήσει τα παιχνίδια καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης που έδιναν οι τοπικοί σύλλογοι.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.