-Αφού η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας δεν βρήκε τρόπους να αξιοποιήσει το εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη, εκτός από την φιλοξενία της έκθεσης KavalaExpo, ανέλαβαν να το κάνουν συμπολίτες με δικές τους ιδέες και προτάσεις.

-Η υποψήφια βουλευτής στις περασμένες εθνικές εκλογές, Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Μάρκο Δέμπα, στον οποίο πρότεινε να παραχωρήσει το εκθεσιακό κέντρο στους πολιτιστικούς συλλόγους. Οι διοικήσεις των πολιτιστικών συλλόγων αποφάσισαν, πρόσφατα, να αναστείλουν την δραστηριότητά τους, διότι το πολιτιστικό κέντρο «Πυθαγόρας» του Δήμου Καβάλας, δεν είναι επαρκές για να τηρηθούν τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του covid-19.

-Το εκθεσιακό κέντρο έχει άπλετο χώρο, δεκάδες τετραγωνικά μέτρα, που μπορεί να φιλοξενήσει τις πρόβες των χορευτικών τμημάτων και τις δραστηριότητες των υπόλοιπων τμημάτων των πολιτιστικών συλλόγων. Νομίζω πως είναι κατάλληλο, ακόμα και για εκδηλώσεις με περιορισμένο αριθμό θεατών, αφού στην Καβάλα είναι λιγοστοί οι κατάλληλοι χώροι.

-Η Μ. Χατζηκωνσταντίνου συνάντησε, επίσης, τον Θίοντορ, για να του ζητήσει να βοηθήσει στην μετακίνηση των μελών των πολιτιστικών συλλόγων στη Νέα Καρβάλη. Ο Δήμος Καβάλας έχει το τρενάκι, που έχει βλάβη κι ένα μικρό βαν που εξυπηρετεί το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.). Το δεύτερο μπορεί να παραχωρηθεί από τη διοίκηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

-Υπάρχει και η λύση των μικρών λεωφορείων που διαθέτει ο στόλος του ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Καβάλας, αλλά πρέπει να υποβληθεί σχετικό αίτημα και να εξασφαλιστεί κάποιο κονδύλιο για τα δρομολόγια. Με καλή διάθεση, συνεννόηση και συνεργασία, θα γίνει πραγματικότητα η αρχική πρόταση. Εκτός κι αν το Επιμελητήριο έχει άλλο σχέδιο για το εκθεσιακό κέντρο.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.