-Η στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των Αστυνομικών Σταθμών στην περιφέρεια, είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Πράγματι, απορώ γιατί υπάρχει ο Αστυνομικός Σταθμός στις Κρηνίδες με έναν αστυνομικό υπάλληλο, που καλύπτει όλη την Δημοτική Ενότητα Φιλίππων!

-Επειδή η κεντρική διοίκηση φοβάται την κατακραυγή του κόσμου, αν αποφασίσει να κλείσει τον Αστυνομικό Σταθμό, τον διατηρεί με έναν αστυνομικό υπάλληλο. «Γιατί δεν τον ενισχύει με προσωπικό;», θα ρωτήσετε. Γιατί, η πολιτική είναι να ενισχυθούν οι έδρες των αστυνομικών Υπηρεσιών. Δηλαδή, στον Νομό Καβάλας θα λειτουργούν δύο Υπηρεσίες. Η Διεύθυνση Αστυνομίας στην πόλη κι άλλη μία Υπηρεσία στο νησί της Θάσου. Αλλά και η Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας έχει αρκετές κενές (οργανικές) θέσεις, ενώ οι προσλήψεις γίνονται με το «σταγονόμετρο».

-Τι μπορεί να γίνει: Η κεντρική διοίκηση πρέπει να ενισχύσει τις Διευθύνσεις Αστυνομίας, με προσωπικό, οχήματα και εξοπλισμό, ώστε να παρέχουν στους πολίτες το αίσθημα της ασφάλειας. Για παράδειγμα, επειδή είναι γελοίο να διατηρείται ο Αστυνομικός Σταθμός στις Κρηνίδες με έναν υπάλληλο και αφού δεν υπάρχει πρόθεση να ενισχυθεί, ας αυξηθεί το προσωπικό στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας, με σκοπό να δημιουργηθεί μία ομάδα «ταχείας επέμβασης» σε όλο το μήκος και το πλάτος του Νομού. Η ομάδα αυτή, θα έχει τα οχήματα και τον εξοπλισμό, για να κάνει περιπολίες σε βάρδιες σε όλο το 24ωρο και 365 ημέρες τον χρόνο, για να αισθάνονται οι κάτοικοι των χωριών ασφαλείς.

-Ή, να εξελιχθεί η ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), για να παίξει τον ρόλο αυτό σε επίπεδο Νομού και όχι μόνο μέσα στην πόλη. Εκτός από τις μοτοσυκλέτες, δηλαδή, να γίνονται συνεχείς περιπολίες και με αυτοκίνητα σε όλη την έκταση του Νομού και στο νησί της Θάσου. Ας εκπαιδεύσει η ΕΛ.ΑΣ. είκοσι αστυνομικούς κι ας τους παρέχει τα απαραίτητα οχήματα, για να κάνουν την συγκεκριμένη δουλειά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.