• Τον Μάιο του 2018, το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αποφάσισε την ίδρυση δομής προεπαγγελματικής κατάρτισης ατόμων με αναπηρίες άνω των 18 ετών (δυναμικότητας, αρχικά, 15 ατόμων). Η δομή στεγάστηκε στο κτίριο του πρώην Ειδικού Σχολείου Καβάλας. «Η μοναδική αντίστοιχη ιδιωτική δομή, αυτή της «Αγίας Μαρίνας», αντιμετωπίζει, εδώ και καιρό, προβλήματα βιωσιμότητας. Στην απευκταία περίπτωση, που σταματήσει η λειτουργία της, θα χρειαστεί να απευθυνθούν αλλού οι δικοί της εκπαιδευόμενοι», αναφέρει η Σουλτάνα (η Φωφώ) Ελευθεριάδου, βουλευτής Καβάλας, σε ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό.
  • Κι αναρωτιέμαι, καρντάσια, αφού λειτουργεί μία αντίστοιχη ιδιωτική δομή στην Καβάλα, η οποία είναι προβληματική, γιατί έπρεπε να ιδρυθεί μία κρατική που θα είναι ανταγωνιστική και θα οδηγήσει την «Αγία Μαρίνα» να βάλει «λουκέτο»; Διότι, αν η κρατική δομή στελεχωθεί με επιστημονικό προσωπικό, το οποίο θα πληρώνεται από το κράτος και διαφημιστεί (από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.), θα προσελκύει περισσότερους εκπαιδευόμενους και η «Αγία Μαρίνα» με ελάχιστο προσωπικό, που έχει πρόβλημα στην πληρωμή και λιγοστούς εκπαιδευόμενους, δεν θα μπορεί, όπως παλιότερα, να εντάσσεται σε προγράμματα, τα οποία ενισχύουν οικονομικά το έργο της.
  • Αυτό που μπορεί να γίνει, αγαπητή Σουλτάνα μου, είναι να στηριχθεί η «Αγία Μαρίνα», που γνωρίζουν όλοι οι Καβαλιώτες, από το κράτος. Με ποιο τρόπο; Αυτό θα τον σκεφτείτε οι βουλευτές και η νέα διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.
  • Να αποφασίσει η γενική συνέλευση τη διάλυση του ιδρύματος «Η Αγία Μαρίνα» και την ένταξη του προσωπικού και των εκπαιδευόμενων, που απέμειναν, στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. με την ίδια ονομασία. Μετά, μπορούν να γίνουν οι προσλήψεις κι άλλων επιστημόνων, για την ενίσχυση του προσωπικού της νέας δομής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.