Η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης των δημοτικών σχολείων του Δήμου Καβάλας, έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των συγκεκριμένων αθλημάτων στην Καβάλα. Από τα πρωταθλήματα αυτά, ειδικά το πρωτάθλημα minibasket, αναδείχτηκαν μεγάλα ταλέντα, τα οποία ασχολήθηκαν και επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο και την καλαθοσφαίριση. Στο παρελθόν (αρχές δεκαετίας 2000) έγινε μία ανάλογη προσπάθεια, για τη διεξαγωγή πρωταθλήματος πετοσφαίρισης, χωρίς ωστόσο να έχει συνέχεια. Είναι κι αυτός ένας λόγος, που η πετοσφαίριση παρουσίασε μεγάλη κάμψη σε τοπικό επίπεδο, αφού οι άνθρωποι του αθλήματος δεν έβρισκαν παιδιά, για να «εμπλουτίσουν» τους συλλόγους.

Τα τελευταία έτη, χάρη στη συστηματική προσπάθεια που γίνεται στον Αθλητικό Όμιλο «Καβάλα», η πετοσφαίριση έχει ανακάμψει. Αποτέλεσμα της δουλειάς αυτής, είναι η συμμετοχή της ομάδας γυναικών στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας γυναικών, με την πλειοψηφία των παικτριών να είναι γηγενείς. Η δουλειά αυτή πρέπει να στηριχθεί και από την τοπική αυτοδιοίκηση. Η παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του 3ου Γυμνασίου Καβάλας, για τις προπονήσεις των μικρών αθλητριών του Α.Ο.Κ., είναι μία σημαντική βοήθεια.

Θεωρούμε ότι θα ενισχύσει το έργο των προπονητών, για την προσέλκυση περισσότερων παιδιών στο όμορφο άθλημα της πετοσφαίρισης, η διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος με ομάδες κοριτσιών και αγοριών δημοτικών σχολείων. Καλούμε τη δημοτική κοινωφελή επιχείρηση «Δημωφέλεια», να συνεργαστεί με τους προπονητές πετοσφαίρισης του Α.Ο. «Καβάλα», τους καθηγητές φυσικής αγωγής και τους διευθυντές των σχολείων, για να οργανώσουν, έστω και πιλοτικά, το εγχείρημα.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.