• Πολλές φορές, ο καρπός μιας προσπάθειας αργεί να έρθει. Μπορεί, επίσης, να μην έρθει καθόλου. Γι’ αυτό και χρειάζεται πολύ υπομονή, μαζί με δουλειά και επιμονή. Κανείς δεν περίμενε ότι μετά τη συμμετοχή του Δήμου Καβάλας στην τουριστική έκθεση στη Βομβάη της Ινδίας, το επόμενο καλοκαίρι η Καβάλα θα κατακλυζόταν από Ινδούς επισκέπτες. Άλλωστε, ο τουρισμός στην Καβάλα, στη Θάσο και στην ευρύτερη περιοχή, δεν θα στηρίζεται στους Ινδούς και λοιπούς Ασιάτες επισκέπτες.
  • Είναι σημαντικό, ωστόσο, να γνωρίσουν στην Ινδία κι άλλους ελληνικούς προορισμούς πλην των πολυδιαφημισμένων, όπως η Μύκονος, η Θήρα (Σαντορίνη), η Κρήτη, η Ρόδος, κ.λπ. Η Καβάλα μπορεί να αντιτάξει απέναντι στην αναγνωρισιμότητα των προορισμών αυτών την ιστορία και τον πολιτισμό. Είναι εύστοχη, επομένως, η αναφορά στη «γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου», ώστε οι Ινδοί να στρέψουν το ενδιαφέρον τους προς τον τόπο που ξεκίνησε ο μεγάλος στρατηλάτης την εκστρατεία του προς ανατολάς. Στη συνέχεια, οι Ινδοί θα αρχίσουν να ανακαλύπτουν τις φυσικές ομορφιές και τα άλλα πλεονεκτήματα της περιοχής, τα οποία κάνουν πιο ελκυστικό τον προορισμό. Είμαστε βέβαιοι, ότι τα επόμενα έτη θα φανεί το αποτέλεσμα του ανοίγματος προς την μακρινή αυτή αγορά.
  • Είμαστε βέβαιοι, ακόμα, ότι η Καβάλα και η γύρω περιοχή, εκτός από τουρίστες, θα προσελκύσουν και επενδυτές από την Ινδία, ενώ υπάρχει προοπτική και στον πολιτισμό. Η σχέση με το Bollywood, τον μεγάλο κινηματογραφικό Οργανισμό της Ινδίας, μόλις άρχισε, ενώ αξιοσημείωτη είναι η πρόταση για τη φιλοξενία των ινδικών καλλιστείων στην Καβάλα!
  • Θα σταθούμε, επίσης, στο αίτημα της προέδρου της «Δημωφέλεια», Αναστασίας Ιωσηφίδου, προς τον πρόεδρο Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ. Helexpo), για τη διοργάνωση μιας θεματικής έκθεσης στην Καβάλα, με θέμα τον θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό. Θα επεκτείνουμε τη σκέψη αυτή, προτείνοντας η έκθεση να διεξάγεται σε ετήσια βάση στον εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» και να συνδιοργανώνεται με το Επιμελητήριο Καβάλας και την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.
  • Δεν υπάρχει καταλληλότερος τόπος, πιστεύουμε, από τη «γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου», την Μακεδονία, απ’ όπου διαδόθηκε ο Χριστιανισμός σε όλη την Ευρώπη, για τη διεξαγωγή μιας τέτοιας έκθεσης. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου θα είναι θετική. Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος ασχολήθηκε με τον τουρισμό ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης, θα στηρίξει το αίτημα. Το ίδιο ο περιφερειάρχης, οι βουλευτές και ο δήμαρχος Καβάλας. Με ένα κοινό μέτωπο, λοιπόν, η διοίκηση της Δ.Ε.Θ. Helexpo θα πειστεί να συμβάλλει στο εγχείρημα.
  • Θα σημειώσουμε, για μία ακόμα φορά, ότι με την εξωστρέφεια μπορεί η Καβάλα να πετύχει πολλά πράγματα. Εάν δεν γινόταν το άνοιγμα προς την Ινδία, νομίζετε ότι θα προτεινόταν στην Καβάλα, να φιλοξενήσει τον εθνικό διαγωνισμό για την ανάδειξη της ωραιότερης Ινδής; Ή, μήπως, θα γυριζόταν κινηματογραφική ταινία από το Bollywood, η οποία θα προβάλλει την Καβάλα στην Ινδία και στον κόσμο;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.