Να γίνει πιο επικοινωνιακή η διοίκηση της ELFE

0

Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που οι εργαζόμενοι στην λιπασματοβιομηχανία της περιοχής αντιμετωπίζουν πρόβλημα πληρωμής των μισθών τους, να ασχολείται ο τοπικός Τύπος.

Η ELFE, όπως και η KAVALA OIL, είναι οι μεγαλύτερες εναπομείνασες βιομηχανίες στο Νομό Καβάλας και βεβαίως οι Καβαλιώτες ενδιαφέρονται για τη λειτουργία τους.

Όμως, τα συνεχή προβλήματα που αντιμετωπίζουν, έχουν «κουράσει», νομίζουμε, την τοπική κοινωνία, η οποία έχει να ασχοληθεί και με άλλα σοβαρά θέματα.

Δεν γνωρίζουμε την αιτία που η διοίκηση της ELFE αδυνατεί να πληρώσει το προσωπικό του εργοστασίου τους τελευταίους μήνες.

Κι επειδή οι διοικούντες σπάνια ενημερώνουν την τοπική κοινωνία για τη λειτουργία της εταιρείας, δημιουργείται ένα αρνητικό κλίμα εναντίον της διοίκησης.

Υποθέτουμε πως θα υπάρχει ένας λόγος που δεν πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι, ενώ το εργοστάσιο παράγει και το λίπασμα έχει ζήτηση, όπως ισχυρίζονται οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Ελπίζουμε ο λόγος αυτός να μην είναι η άσκηση τεχνητής πίεσης προς την κυβέρνηση, για τη μείωση, ή την κατάργηση, του ειδικού φόρου κατανάλωσης φυσικού αερίου.

Εάν η διοίκηση θέλει να ασκήσει πίεση προς την κυβέρνηση για το θέμα αυτό, ή κάποιο άλλο, πρέπει να αναζητήσει ένα άλλο μέσο.

Πάντως, θα ήταν χρήσιμο για τη σχέση της εταιρείας με την τοπική κοινωνία, να δείξει η ELFE ένα πιο επικοινωνιακό πρόσωπο. Και κοινωνικό επίσης, γιατί δεν μαθαίνουμε τη δραστηριότητα της στον τομέα αυτό.

Επίσης, θεωρούμε ότι θα ήταν χρήσιμη μία τακτική ενημέρωση για τα μέτρα που λαμβάνει με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια του προσωπικού και των εγκαταστάσεων της στη Νέα Καρβάλη.

Έχει κάποια πρόταση, π.χ., για την αξιοποίηση της φωσφογύψου που εναποθέτει στην περιοχή;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.