Να αποζημιωθούν και για την παραγωγή κι όχι μόνο για τη σπορά

0

Ιδιαίτερα τιμούν οι αγρότες του νομού Καβάλας τις προσπάθειες που κάνει συνεχώς ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, για ζητήματα που τους αφορούν. Το τελευταίο ζήτημα για το οποίο ασχολήθηκε, είναι αυτό της αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ των αγροτών των Τεναγών Φιλίππων, λόγω των πλημμυρών από τις βροχοπτώσεις της Μεγάλης Εβδομάδας. Χθες, πήγε για δεύτερη φορά στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Καβάλα και συζήτησε τη δυνατότητα να αποζημιωθούν οι αγρότες, που πρόλαβαν και έσπειραν και τα χωράφια τους ξαναπλημμύρισαν. Τον πληροφόρησαν ότι υπάρχει η δυνατότητα και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποζημιωθεί η σπορά.

Νομίζουμε όμως, ότι καθόλου δεν έπρεπε να συμφωνήσει ο Γιάννης Πασχαλίδης για την προοπτική αυτή. Τα σπαρμένα χωράφια που πλημμύρισαν, δεν ζημίωσαν του παραγωγούς μόνο στο ύψος των εξόδων της σποράς, αλλά και για ολόκληρη την παραγωγή, δεδομένου ότι οι άνθρωποι αυτοί χάνουν την περίοδο της παραγωγής. Ακόμη κι αν προλάβουν να σπείρουν περί τα τέλη Μαϊου, είναι σίγουρο ότι δεν θα έχουν παραγωγή, αφού θα τους πιάσουν οι καύσωνες του καλοκαιριού. Αν μιλάμε για αποζημίωση της σποράς, πρόκειται για πάρα πολύ λίγα χρήματα, σχεδόν στο ένα τέταρτο των πραγματικών εξόδων, που είναι ελάχιστα. Πρέπει, λοιπόν, να επιδιωχθεί η αποζημίωσή τους για την απολεσθείσα ετήσια παραγωγή.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.