• Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω τον στόχο που έχει το σχόλιο που έγραψε καρντάσι σε τοπική εφημερίδα, για την πρόταση που έκανε ο Δήμος Καβάλας στον Θόδωρο Κοκκινίδη, να μεταφέρει το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων από τα Κηπιά στην Καβάλα. «Εμείς θα συνιστούσαμε στον Παγγαιορείτη καλλιτέχνη πριν δεχθεί (σ.σ. την πρόταση του Δήμου Καβάλας), να διαβάσει και να πληροφορηθεί για την «Οδύσσεια» του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας, του Μουσείου Καπνού Καβάλας και άλλων τέτοιων δράσεων, οι οποίες έμειναν στην πεδιάδα των προσπαθειών για την παρούσα δημοτική αρχή… Καλά θα κάνει ο καλλιτέχνης, να μην παρασύρεται από εύκολα λόγια και υποσχέσεις και να είναι κουμπωμένος κ.λπ.», έγραψε.
  • Τις προάλλες, κάποιοι άσκησαν κριτική στη δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας, γιατί δεν ενδιαφέρεται να φέρει το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στην πόλη. Τώρα, αφού έκανε την πρόταση στον Θ. Κοκκινίδη, προσπαθούν να αποτρέψουν την μεταφορά του μουσείου στην Καβάλα. Εσείς ποιο συμπέρασμα βγάζετε από την αλλοπρόσαλλη αυτή στάση;
  • Ο Δήμος Καβάλας έκανε την πρόταση, αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι θα γίνει αποδεκτή. Ο Θ. Κοκκινίδης θα αξιολογήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και θα αποφασίσει. Κατά την ταπεινή μου άποψη, εάν επιλέξει να μεταφέρει το μουσείο στην Αθήνα, δεν θα έχει την ίδια προβολή και επισκεψιμότητα μ’ αυτή που θα έχει στην Καβάλα.
  • Στην Αθήνα θα «χαθεί» μέσα στα τόσα αξιοθέατα που έχουν να δούνε οι τουρίστες, ενώ στην Καβάλα θα έχει μεγαλύτερη προβολή γιατί θα είναι μοναδικό στο είδος του. Όσον αφορά τον χώρο στέγασης του μουσείου, θεωρώ ότι δεν είναι τόσο σοβαρό πρόβλημα, όσο το στεγαστικό του Μουσείου Καπνού και του Ναυτικού Μουσείου, τα οποία χρειάζονται μουσειολογική μελέτη για να στηθούν τα εκθέματα σωστά σε ένα χώρο. Διότι, πρόκειται για μουσεία που έχουν κι άλλες διαστάσεις εκτός από την καλλιτεχνική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.