• Η απόφαση του Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης, για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, η οποία θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη της Θράκης, δεν είναι τυχαία. Εμείς δεν συμμεριζόμαστε την άποψη των διοικήσεων των Επιμελητηρίων Καβάλας, Δράμας, ότι αποτελεί θετική πρωτοβουλία. Θεωρούμε πως ενσυνείδητα η κεντρική διοίκηση και γενικότερα το πολιτικό σύστημα της χώρας υπονομεύουν την λεγόμενη ενδοπεριφερειακή συνείδηση στην περιοχή, διότι επιθυμούν να αποκόψουν την Θράκη (οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά, ιστορικά, πολιτισμικά) από τον εθνικό κορμό και να ενισχύσουν τον αντεθνικό ρόλο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, που βρίσκεται στην έδρα της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Διότι, ο έλεγχος που ασκείται στην εκάστοτε διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. είναι μεγάλος και δεν θα υπήρχε, αν η έδρα βρισκόταν στην Καβάλα, ή την Δράμα, όπου δεν υφίσταται μουσουλμανική μειονότητα.
  • Όπως σημειώνουν τα διοικητικά συμβούλια των Επιμελητήριων Καβάλας, Δράμας, στην επιστολή προς την πρόεδρο της διακομματικής επιτροπής, Ντόρα Μπακογιάννη (σ.σ. γιατί, άραγε, δεν ορίστηκε επικεφαλής ένας βουλευτής της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.;), ιστορικά οι πολιτικές για την ανάπτυξη της Θράκης, ως ξεχωριστού γεωγραφικού διαμερίσματος, απέτυχαν, ενώ προκάλεσαν την αποβιομηχάνιση των Νομών Καβάλας-Δράμας. «Αποτέλεσμα ήταν, να δημιουργηθεί κοινωνική και πολιτική ένταση εντός της ίδιας Περιφέρειας, πράγμα που χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο την ίδια προβληματική οικονομική κατάσταση», αναφέρει η επιστολή.
  • Αυτός είναι ο στόχος των πολιτικών διαχρονικά, να δημιουργήσουν προστριβές, ένταση, διαμάχη και τελικά (αγεφύρωτο) χάσμα στη σχέση μεταξύ Θράκης και ανατολικής Μακεδονίας. Αλλά, αν «αποκοπεί» η Θράκη, θα γίνει ευκολότερη λεία στα σκοτεινά σχέδια και στις δολοπλοκίες του οργάνου αποσταθεροποίησης στην περιοχή, που είναι το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή!
  • Με την ανακοίνωση και μόνο ότι θα συσταθεί διακομματική επιτροπή του Κοινοβουλίου, για την ανάπτυξη της Θράκης, προκλήθηκε η πρώτη αναστάτωση με την επιστολή των Επιμελητηρίων Καβάλας-Δράμας. Οι διοικήσεις των δύο Επιμελητηρίων, καταρχάς, οφείλουν να ζητήσουν την αλλαγή της προέδρου της επιτροπής. Αφού η επιτροπή αυτή θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη της Θράκης, ο πρόεδρος και τα μέλη πρέπει να είναι βουλευτές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου, ενώ τους γνωρίζουν και οι πολίτες των Περιφερειακών Ενοτήτων. Όπως δεν είναι λογικό να οριστεί επικεφαλής της επιτροπής ανάπτυξης της Κρήτης ένας βουλευτής από τον Έβρο, ή την Ροδόπη, έτσι και η Ντόρα Μπακογιάννη, που εξελέγη βουλευτής Χανίων, δεν νοείται να είναι πρόεδρος στην επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης (και της ανατολικής Μακεδονίας).
  • Αφού αντικατασταθεί η πρόεδρος, μπορούμε μετά να συζητήσουμε για την ανάπτυξη σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Γιατί δεν επιτρέπεται να ζήσουμε, πάλι, τις (αποτυχημένες) πολιτικές του παρελθόντος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.