-Μία αντιπροσωπεία μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ.-Θ.) επισκέφτηκε τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, για να του «υπενθυμίσει» πως, το ζήτημα της λειτουργίας του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης δεν έκλεισε. Τον Ιούλιο του 2019, με παρέμβαση του υπουργού εθνικής άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, «πάγωσε» η υλοποίηση της απόφασης που πήρε το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο για την κατάργηση της συγκεκριμένης Μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας. Η απόφαση, δηλαδή, ανεστάλη, αλλά δεν ανακλήθηκε! Επομένως, μπορεί ο επόμενος υπουργός εθνικής άμυνας, της ίδιας, ή άλλης, κυβέρνησης, να ανακαλέσει την παρέμβαση του Ν. Παναγιωτόπουλου και να εφαρμόσει την απόφαση του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου. «Έτσι, η Καβάλα βρέθηκε, άλλη μια φορά, προ τετελεσμένου γεγονότος, που είναι ικανό να επηρεάσει δυσμενώς την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου», αναφέρουν οι στρατιωτικοί της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

-Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και δεν έχει συντεχνιακό χαρακτήρα, για να παραμείνουν στις θέσεις τους οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στο Αεροπορικό Απόσπασμα. Το κλείσιμο του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης, επισημαίνει η Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ.-Θ., θα στερήσει από την περιοχή την δυνατότητα παροχής υπηρεσιών σε στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, καθώς και την δυνατότητα εξυπηρέτησης των πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Επομένως, είναι ζήτημα τοπικής και εθνικής ασφάλειας! Προστασίας του περιβάλλοντος και των περιουσιών των κατοίκων, αλλά και προστασίας του εθνικού εναέριου χώρου.

-Δυστυχώς, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δεν φαίνεται πως κατάλαβε την σημασία του ζητήματος. Έως την ώρα που γράφονταν οι γραμμές αυτές, δεν υπήρξε καμία επίσημη δήλωση από μέρους του, για την συνάντηση με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ.-Θ., ούτε για την δική του θέση σχετικά με την λειτουργία του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης. Είπε, μόνο, ότι θα μεταφέρει τον προβληματισμό των στρατιωτικών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στον υπουργό εθνικής άμυνας, ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Και ότι, θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ.-Θ., για την παρακολούθηση των θεμάτων που του έθεσαν.

-Δεν γνωρίζουμε με ποιο τρόπο θα μεταφέρει τις ανησυχίες των στρατιωτικών στον υπουργό, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης. Εάν δεν μπορέσει να συναντήσει αυτοπροσώπως τον υπουργό, πρέπει να στείλει μία δυνατή επιστολή στην οποία θα τονίζει, ότι η τοπική κοινωνία είναι αντίθετη, καθέτως και οριζοντίως, στην κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης και ζητάει να ανακληθεί αμέσως η απόφαση του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβούλιου, γιατί είναι επιζήμια για τους πολίτες, το περιβάλλον και την εθνική ασφάλεια.

-Κατά την άποψη μας, το ίδιο πρέπει να κάνει η Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ.-Θ., για να υπενθυμίσει στον υπουργό το ανοιχτό ζήτημα. Επίσης, ο Αλ. Πολίτης οφείλει να μεταφέρει το θέμα στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και να αιτηθεί την έκδοση ενός ψηφίσματος, τουλάχιστον, που θα εκφράζει την επιθυμία σύσσωμου του περιφερειακού συμβουλίου, για την συνέχιση της προσφοράς των πολύτιμων υπηρεσιών του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.