Στα “ψιλά” καλής τοπικής εφημερίδας, διαβάσαμε, ότι ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, δήλωσε στο περιθώριο της προχθεσινής σύσκεψης, ότι επίκειται ραντεβού του, με εταιρεία που έχει σχετική εξειδίκευση, προκειμένου να συζητήσει την δυνατότητα να δημιουργήσει θεματικό εορταστικό πάρκο στην Καβάλα, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Βεβαίως και δεν είναι κακό να συζητήσει με μια τέτοια εταιρεία, για να δει τι μπορούμε να κάνουμε περισσότερο σ’ αυτόν τον τόπο, δεδομένου ότι εμείς δεν ανήκουμε σε εκείνους που κατηγορούν τις εκάστοτε δημοτικές αρχές, ότι “το μόνο που ξέρουν είναι να διοργανώνουν “πανηγυράκια”.

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε ορισμένες ηθικές αρχές που πρέπει να έχει υπ’ όψιν του ο Δήμαρχος πριν πάει να κάνει οποιαδήποτε συζήτηση για αυτό το θέμα και που του προτείνουμε να τις θεωρήσει ως κόκκινες γραμμές, οριοθετώντας τις προτάσεις που θα ζητήσει από την εταιρεία αυτή.

Οι ιδέες που θα πρέπει να καταθέσει η εταιρεία, να είναι πρωτότυπες, με την έννοια ότι δεν πρέπει να προσομοιάζουν ή να είναι ανταγωνιστικές με άλλα γειτονικά εορταστικά θεματικά πάρκα ή εκδηλώσεις, και να μην αφορούν την ίδια χρονική περίοδο. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να διοργανώσουμε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ανταγωνιστικές με την Ονειρούπολη της Δράμας, στην ίδια περίοδο, ή ανταγωνιστικές με το Καρναβάλι της Ξάνθης.

Βεβαίως και πρέπει να έχουμε και χριστουγεννιάτικες και αποκριάτικες εκδηλώσεις, αλλά όχι στην έκταση που αναδεικνύουν τις γιορτές αυτές οι γειτονικές πόλεις. Άλλωστε, αν ο στόχος είναι να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο, (επισκέπτες) σ’ αυτές τις περιόδους, θυμίζουμε, πως και στην περίοδο της Ονειρούπολης και στην περίοδο του καρναβαλιού, τα ξενοδοχεία της Καβάλας έχουν 100% πληρότητα, επειδή τα ξενοδοχεία των γειτονικών πόλεων καθόλου δεν επαρκούν.

Να σκεφτούμε, πως αν εμείς γίνουμε ανταγωνιστικοί στις ίδιες περιόδους, θα μπορούν κι εκείνοι να κάνουν κάτι αντίστοιχο σε βάρος της Καβάλας, διοργανώνοντας, για παράδειγμα, εκδηλώσεις τις ίδιες μέρες με το Cosmopolis, ή με το Air Sea Show, ή στις μέρες των παραστάσεων του Φεστιβάλ Φιλίππων.

Μπορούν, ωστόσο, να κατατεθούν νέες ιδέες από την εν λόγω εταιρεία, για κάτι τελείως διαφορετικό, σε άλλες χρονικές περιόδους, που η επισκεψιμότητα στην Καβάλα, δεν είναι και τόσο καλή. Θα μπορούσε επίσης να συζητηθεί και η πιθανότητα να επεκταθούν ή να εμπλουτιστούν και οι θεσμικές πιό πάνω εκδηλώσεις, (Cosmopolis, κλπ) αποφεύγοντας όμως την διαφοροποίηση του κεντρικού κορμού και της φιλοσοφίας τους, δεδομένου ότι αποδείχθηκαν πετυχημένες. Οι τεχνικοί λένε: “μηχάνημα που δουλεύει καλά, μη το πειράζεις”!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.