Νέος γύρος αντιπαράθεσης για τα ηλιέλαια του «Κοινωνικού Καταστήματος»;

0

Η ανακοίνωση των συμπερασμάτων και όχι ολόκληρου του πορίσματος της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.) για την υπόθεση των ηλιέλαιων του «Κοινωνικού Καταστήματος», φαίνεται ότι θα ανοίξει νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ της διοίκησης του Δήμου Καβάλας και της αντιπολίτευσης.

Ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, επιτέθηκε φραστικά κατά των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν το θέμα μικροπολιτικά.

«Παίξατε, τόσο καιρό, στις πλάτες των φτωχών και πεινασμένων συμπολιτών μας. Λυπάμαι, πάρα πολύ, για τη χυδαιότητα που δείξατε και, δυστυχώς, συνεχίζετε στο ίδιο τροπάριο. Επιχειρήσατε να προσβάλετε τη διοίκηση και τους εθελοντές που προσφέρουν στο «Κοινωνικό Κατάστημα» και δεν σας βγήκε», είπε, μεταξύ άλλων και τόνισε, ότι η Ε.Δ.Ε. ζητήθηκε για να «ρίξει φως» στην υπόθεση, αλλά η αντιπολίτευση «φούσκωσε» την υπόθεση με σκοπό να πλήξει την ηθική των διοικούντων.

Όσον αφορά το πρόγραμμα «Στηρίζω», στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Καβάλας, ο δήμαρχος δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών στις δομές του. Απαντώντας στην ερώτηση εάν αληθεύει ότι απολύθηκε εργαζόμενος του προγράμματος, εξήγησε ότι πρόκειται για μία περίπτωση διακοπής της συνεργασίας, έπειτα από καταγγελία που έκανε ο σύλλογος κοινωνικών λειτουργών προς το Υπουργείο Εργασίας.

Το Υπουργείο δέχτηκε την καταγγελία του συλλόγου, για ένα τυπικό θέμα και δεν έστειλε τα χρήματα για την μισθοδοσία του ατόμου που προσλήφθηκε. Έτσι, οι εταίροι του προγράμματος αναγκάστηκαν να διακόψουν τη συνεργασία με το άτομο αυτό.

Ο Κ. Σιμιτσής ανέφερε ότι υπάρχουν τέσσερις ακόμα περιπτώσεις προσληφθέντων στο πρόγραμμα που έχουν κάποιο πρόβλημα. Εάν το πρόβλημα δεν διευθετηθεί, τα τέσσερα άτομα θα αντικατασταθούν από άλλα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επίσης, ο δήμαρχος Καβάλας εξέφρασε την έκπληξη και τη δυσαρέσκεια του, για τον τρόπο που έγινε η απομάκρυνση του Λάζαρου Βασιλειάδη από την προεδρία του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Ο Κ. Σιμιτσής μίλησε για κρυφή και ύποπτη συμφωνία και ευχήθηκε η εξέλιξη αυτή, να μην επηρεάσει την προσπάθεια των τοπικών φορέων για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου T.A.P. από τα τενάγη Φιλίππων.

Ανακοίνωσε, ακόμα, ότι η διοίκηση του Δήμου σχεδιάζει να εντάξει το Περιγιάλι στα Ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης, αφού τελειώσει η διαδικασία με την πράξη εφαρμογής.

Όσον αφορά την ίδρυση κλιμακίου εθελοντών πυροσβεστών, ο Σάββας Εμφιετζής απάντησε στην ερώτηση της δημοτικής συμβούλου, Αναστασίας Ιωσηφίδου, ότι η εκπαίδευση των ατόμων που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στο κλιμάκιο αυτό (σαράντα πέντε εθελοντές), είναι θέμα που αφορά την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο Δήμος Καβάλας θα παραχωρήσει, αφού το ανακαινίσει και το διαμορφώσει κατάλληλα, το κτίριο της παλιάς κοινότητας στο Ζυγός, με σκοπό να στεγαστεί εκεί το κλιμάκιο.

Τέλος, ο Κ. Σιμιτσής ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους, ότι υπογράφηκε η σύμβαση με τον εργολάβο που θα αποκαταστήσει τις ζημιές στην ακτή της Ραψάνης και ότι στις 4 Μαρτίου 2014, η Καβάλα θα φιλοξενήσει μία συνάντηση αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία θα παραβρεθεί και ο Έλληνας υπουργός Εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.