Η εβδομάδα 9-13 Μαΐου 2022, ήταν γεμάτη νέες φιλίες και εμπειρίες, για τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς του 5ου Γυμνασίου Καβάλας. Συγκεκριμένα, στις 9 Μαΐου 2022 υποδέχτηκαν στην πόλη τις αποστολές μαθητών και εκπαιδευτικών από τα σχολεία IES Maestro Padilla (Αλμερία-Ισπανία), Istituto Comprensivo B.Dovici (Μπιμπιένα-Ιταλία) Collège Beauséjour (Λα Τρινιτέ, Μαρτινίκα Γαλλία) και γιόρτασαν όλοι και όλες μαζί την ημέρα της Ευρώπης στην δημοτική βιβλιοθήκη, με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας και με ομιλήτρια την βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών δικηγόρο και συγγραφέα, Γεωργία Χιόνη.

Ακολούθησαν εκπαιδευτικές δράσεις στο σχολείο και επισκέψεις στο Δημαρχείο, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, με ξεναγό τον φιλόλογο καθηγητή, Δημήτρη Κουγιουμτζόγλου, στο Βαπτιστήριο της αγίας Λυδίας, στο σπήλαιο Αλιστράτης και στην Θάσο (αρχαιολογικό μουσείο, μουσείο ελιάς και ελαιολάδου). Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα της οικογένειας, με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας και την φιλοξενία του πολιτιστικού συλλόγου Παναγίας «Το Κάστρο», στο τζαμί Χαλίλ Μπέη (Παλιά Μουσική). Η παγκόσμια ημέρα της οικογένειας έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) να γιορτάζεται κάθε έτος στις 15 Μαΐου. Για το θέμα μίλησε η ψυχολόγος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που λειτουργεί και στην Καβάλα ως μία εναλλακτική οικογένεια. Η συνάντηση των τεσσάρων σχολείων-εταίρων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις για την οργάνωση και την φιλοξενία, δημιούργησε θερμές φιλικές σχέσεις και υπήρξε ιδιαίτερα ωφέλιμη, χάρη στην ανταλλαγή καλών εκπαιδευτικών πρακτικών στο θέμα του σεβασμού και της ισότητας των φύλων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.