Νέα συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. Α.Μ.-Θ. στη Δράμα για την προσφυγική κρίση

0

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, ο δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, φιλοξένησε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο, την έκτακτη διευρυμένη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με θέμα ημερήσιας διάταξης την προσφυγική κρίση. Παρόντες ήταν μέλη του διοικητικού συμβουλίου, δήμαρχοι και αντιπρόσωποι Δήμων. Ο δήμαρχος Δράμας, αφού καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους, ενημέρωσε το σώμα για την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου 2016 στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ύστερα από πρόσκληση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή και της υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιας για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά.

Ο δήμαρχος Δράμας ανέφερε πως στην προαναφερθείσα συνάντηση, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής Μακεδονίας, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, όσον αφορά στον αριθμό των προσφύγων που μπορεί να υποδεχτεί κάθε Δήμος, αλλά και για την κάλυψη των δαπανών της ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, ενώ ζήτησαν την ενεργό συμμετοχή και τον σχεδιασμό της κεντρικής διοίκησης στην ανθρωπιστική κρίση. Μετά την ενημέρωση έγιναν τοποθετήσεις των μελών της Π.Ε.Δ. για το θέμα, στις οποίες διατυπώθηκαν οι προβληματισμοί για την κατάσταση που επικρατεί στους Δήμους που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ κατατέθηκαν προτάσεις για συγκεκριμένα θέματα σχετικά με την κρίση. Η συνεδρίαση έληξε με την ευχή του δημάρχου Αλεξανδρούπολης και προέδρου της Π.Ε.Δ., Βαγγέλη Λαμπάκη, να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των Δήμων της Περιφέρειας. Μετά τη συνεδρίαση, έγινε επίσκεψη στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Δράμας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.