Νέα ερώτηση από βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τις ιχθυόσκαλες της χώρας

0

Συνεχίζει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να εκφράζει, με κάθε τρόπο, την αντίθεση του στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των ιχθυοσκαλών της χώρας. Στις 5 Δεκεμβρίου 2014, οι βουλευτές, Αποστόλου Ευάγγελος και Καλογερή Αγνή, κατέθεσαν στη Βουλή νέα ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνοντας την ανάγκη οι ιχθυόσκαλες να παραμείνουν δημόσιες και ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών Αλιείας (Ο.Κ.Α.Α.), που διοικεί και διαχειρίζεται τις 11 ιχθυόσκαλες της χώρας, να συμμορφωθεί με την αλιευτική νομοθεσία.

Η ερώτηση έγινε με αφορμή τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης των ιχθυοσκαλών και τη μη συμμόρφωση της Διοίκησης του Ο.Κ.Α.Α. στις υποδείξεις του υπουργού Α.Α.Τ.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει την ιδιωτικοποίηση των ιχθυοσκαλών, ή την αλλαγή χρήσης τους. Αντιμετωπίζει τις ιχθυόσκαλες ως απαραίτητες δομές, για την οργάνωση του ιχθυεμπορίου και την υπεράσπιση του εισοδήματος των αλιέων και των αναγκών των καταναλωτών για ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.