Το ενδιαφέρον της, για την ανάδειξη και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, εξέφρασε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016. «Ζείτε σε έναν ευλογημένο τόπο, που μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος, εάν αξιοποιήσουμε τα «εργαλεία» που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την πλευρά μου, θα κάνω ότι μπορώ για να πετύχουμε τον στόχο αυτό», είπε. Η ελληνίδα ευρωβουλευτής ρωτήθηκε για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και για το κλίμα που επικρατεί, σχετικά με την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλες. Η σημερινή κυβέρνηση, σχολίασε, αντιμετωπίζει τα πράγματα με μεγάλη ελαφρότητα. Παρά τα θετικά σχόλια, πρόσθεσε, από υψηλόβαθμα στελέχη των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά, ακόμα, για την επίτευξη του στόχου, που είναι η έξοδος της Ελλάδας από το καθεστώς επιτήρησης. Πρέπει, επεσήμανε, να προχωρήσουν με πιο γρήγορο ρυθμό οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του ελληνικού κράτους στο εξωτερικό. Η Νέα Δημοκρατία, σημείωσε, έχει ένα κοστολογημένο πρόγραμμα και την φερεγγυότητα, για να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία.
Ο Θ. Μαρκόπουλος χαρακτήρισε την Μαρία Σπυράκη, ως μία από τις πιο δραστήριες εκπροσώπους της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «θερμό υποστηρικτή» των ζητημάτων που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, αλλά και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μεταξύ των οποίων και την πρόσφατη ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, που ανοίγει μεγάλη προοπτική για την περιοχή.
Η Μ. Σπυράκη συμμετείχε, ως ομιλήτρια, στο συνέδριο για τα Μέσα Ενημέρωσης της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, με τίτλο: «Γράφοντας για την Ευρώπη: θέματα και εργαλεία», το οποίο συνδιοργάνωσαν το Γραφείο του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ