«Από το μέτωπο της υγείας και το «Μένουμε σπίτι», όπου, κατά γενική ομολογία, η κυβέρνηση, ακούγοντας και τους ειδικούς, πήγε εξαιρετικά, έχουμε περάσει, πλέον, στον αγώνα για την οικονομία. Κι αυτό, ενώ ταυτόχρονα παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή για την ασφάλειά μας. Να είναι βέβαιοι οι πολίτες ότι κι εδώ θα τα καταφέρουμε. Με «όχημα» την ανακτημένη μας αξιοπιστία, θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα», δήλωσε ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι η στήριξη και προστασία της εργασίας, των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων, προκειμένου να επανεκκινήσουν οι μηχανές της παραγωγής. Από τα επιδόματα ανεργίας, προκρίνεται η επιδότηση της εργασίας, έχει επιλεχθεί η απασχόληση αντί για τα λουκέτα και αυτή είναι η βασική διαφορά από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ειδικά για τον πρωτογενή τομέα, η κυβέρνηση έχει εγκρίνει 31.000.000 ευρώ για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας, 15.000.000 ευρώ για την ενίσχυση της αλιείας, 11.000.000 ευρώ για τους ανθοπαραγωγούς και 5.000.000 ευρώ για τους σπαραγγοπαραγωγούς. «Γίνονται αυτά που πρέπει να γίνουν και η οικονομική ενίσχυση δίδεται με το βάρος που απαιτεί η κάθε χρονική στιγμή. Η κυβέρνηση κινήθηκε με ταχύτητα και, όπως είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, τα χρήματα δόθηκαν, ούτε εμπροσθοβαρώς, ούτε οπισθοβαρώς, αλλά για να υπάρχει αποτέλεσμα, μα και εφεδρείες για την επόμενη στιγμή», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι, η ελληνική οικονομία βρέθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2020 με τέσσερις φορές μικρότερη ύφεση από την υπόλοιπη Ευρώπη. Υπενθύμισε, ακόμα, ότι επί της τετραετούς διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο συνολικός ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ήταν 0,7%, όταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο μέσος όρος ήταν 2,3%, ενώ κατήγγειλε την αξιωματική αντιπολίτευση για καταστροφολογία που δεν οδηγεί πουθενά. «Άλλωστε, αυτό καταδείχθηκε και στη Βουλή, όταν ο πρώην πρωθυπουργός, κύριος Τσίπρας, χρησιμοποίησε fake news για τις πρόσφατες θετικές για την Ελλάδα αποφάσεις του Eurogroup», σχολίασε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.