Ο υποψήφιος βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου πολυτέκνων Καβάλας. Στη συνάντηση, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, ο Μ. Λαζαρίδης παρουσίασε το όραμα και το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους πολύτεκνους και για αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, που μαζί με τη γήρανση του πληθυσμού, αποτελούν «βόμβα στα θεμέλια» του έθνους. «Για τη Νέα Δημοκρατία, οι πολύτεκνες οικογένειες αποτελούν προτεραιότητα», επεσήμανε παρουσιάζοντας αναλυτικά το σχέδιο του Κ. Μητσοτάκη. Ειδικότερα, αυτό περιλαμβάνει:

-Επαναφορά των ποσών που η κυβέρνηση περιέκοψε πέρσι για τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες

-Επίδομα 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες, για κάθε ελληνόπουλο που θα γεννιέται

-Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ, για κάθε παιδί της οικογένειας, ήδη από το πρώτο παιδί

-Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών

-Οι εργαζόμενες μητέρες θα μπορούν να επιλέγουν το χρόνο, κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας

-Όλα τα βρεφικά είδη, είδη υγιεινής πρώτης ανάγκης για τις γυναίκες, υπάγονται στο χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α.

-Νομικές προβλέψεις για την παροχή μεγαλύτερης ευελιξίας στους Δήμους, για τη στήριξη πολυμελών οικογενειών

-Έκπτωση από τα τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ. και επανεξέταση των τεκμηρίων έως την ενηλικίωση των τέκνων

-Αύξηση του αφορολόγητου για την αγορά πρώτης κατοικίας, με δεομένη την ανάγκη μεγαλύτερου εμβαδού για την οικογένεια

-Επέκταση της προστασίας από την απόλυση στους 24 μήνες αντί των 18 μετά τον τοκετό

Μετά τη συνάντηση, ο Μ. Λαζαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου πολυτέκνων Νομού Καβάλας. Μία από τις βασικές προτεραιότητες της αυριανής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Η χώρα, δυστυχώς, δεν γεννάει παιδιά και την ίδια στιγμή γερνάει. Αυτός ο συνδυασμός, είναι πραγματικά μία «βόμβα στα θεμέλια» της πατρίδας μας, στα «θεμέλια» του έθνους μας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ανακοινώσει μία σειρά μέτρων, για να δώσει κίνητρα στα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά. Αυτά είναι το επίδομα 2.000 ευρώ για τη γέννηση κάθε ελληνόπουλου, η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ επιπλέον τα βρεφικά είδη εντάσσονται στο χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α. Αυτά, μεταξύ άλλων, για αρχή, έως ότου μπορέσουμε να αποκτήσουμε τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο, για να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αποτελεί δέσμευσή μας, ότι κανένα παιδί δεν πρόκειται να μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Θέλω, επίσης, να πω ότι, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε ότι θα επιστραφούν σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες τα χρήματα που τους έχει περικόψει τον τελευταίο χρόνο η κυβέρνηση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί ανάσα γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Το προσωπικό ενδιαφέρον του κυρίου Μητσοτάκη είναι έντονο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι και ο ίδιος προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.