Μ. Λαζαρίδης: «Βαδίζοντας στο φωτεινό δρόμο των προγόνων μας, διαμορφώνουμε την Ελλάδα του μέλλοντος»

0

Η Καβάλα γιορτάζει την 107η επέτειο της απελευθέρωσης και τη μνήμη του πολιούχου αγίου της, αποστόλου Παύλου και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μεγάλη ημέρα η σημερινή, για τον ευλογημένο τόπο μας. Εκατόν επτά χρόνια πριν, το 1913, το πολεμικό ναυτικό μας, υπό την καθοδήγηση του πλωτάρχη Αντώνιου Κριεζή, αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Καβάλας, σηματοδοτώντας την απελευθέρωση της πόλης από τους Βούλγαρους.  «Καβάλα καταλήφθη εν ονόματι Βασιλέως· εν λιμένι ορμούσι Πάνθηρ, Ιέραξ και Δόξα. Λαός πανηγυρίζει». Με αυτό το τηλεγράφημα προς το Υπουργείο, ο ναύαρχος Κουντουριώτης ανήγγειλε το χαρμόσυνο γεγονός, που άλλαξε, όπως αποδείχθηκε, το ρου της ιστορίας.

Σήμερα, έναν και πλέον αιώνα αργότερα, βαδίζοντας στο φωτεινό δρόμο που χάραξαν οι πρόγονοί μας, με παράδειγμα τον ηρωισμό και την αποφασιστικότητά τους, ατενίζουμε μπροστά, διαμορφώνοντας την Ελλάδα του μέλλοντος. Παρά τις πολλές και συχνά απρόβλεπτες δυσκολίες, όπως αυτή της πανδημίας, ενωμένοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση, με αισιοδοξία, υψηλό εθνικό φρόνημα και τον κατάλληλο σχεδιασμό, αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο «αύριο». Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους. Χρόνια πολλά στην Καβάλα μας».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.