Μ. Λαζαρίδης: «Απαλλάσσονται οι αγρότες από το τέλος επιτηδεύματος για το 2019»

0

Την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της επιβολής του τέλους επιτηδεύματος, για το φορολογικό έτος 2019, για τους κατά κύριο επάγγελμα γεωργούς, αποφάσισε η κυβέρνηση. Με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή η σχετική νομοθετική ρύθμιση. Σήμερα, οι γεωργοί που εντάχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2014 στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. και συμπλήρωσαν την πενταετία απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος την 31η Δεκεμβρίου 2018, είχαν για τα φορολογικά έτη από το 2019 κι επόμενα, υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος, η οποία έπρεπε να καταβληθεί εντός του 2020.

Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, έκανε το ακόλουθο σχόλιο: «Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, έχουν υπογραμμίσει την προτεραιότητα που δίνουν στον πρωτογενή τομέα. Η απαλλαγή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών από το τέλος επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2019, δεδομένης της δύσκολης σημερινής συγκυρίας, ήταν επιβεβλημένη και δίκαιη. Έτσι, παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες, αποφασίστηκε να ισχύσει και για φέτος η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσής τους, δίνοντάς τους μία ακόμα μεγάλη οικονομική ανάσα. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους αγρότες μας».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.