«Είμαστε σ’ ένα σταυροδρόμι. Έπρεπε να αποφασίσουμε, αν θα πάρουμε τον δρόμο που οδηγεί στα λουκέτα και στην ανεργία, ή τον άλλο δρόμο, ο οποίος στηρίζει την εργασία. Εμείς επιλέξαμε, αυτό θέλουν άλλωστε και οι πολίτες, το δεύτερο. Προτιμούμε να επιδοτήσουμε την εργασία και όχι την ανεργία», δήλωσε ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, με αφορμή την ανακοίνωση του σχεδίου της κυβέρνησης, με το οποίο η Ελλάδα θα οδηγηθεί με ασφάλεια στην επόμενη ημέρα.

Σε κλάδους που θα υπήρχαν αναπόφευκτα λουκέτα, όπως στον τουρισμό, στις μεταφορές, τον πολιτισμό και στην εστίαση, σημείωσε: «Διατηρούμε τις θέσεις εργασίας, χωρίς καμία μεταβολή των εργασιακών σχέσεων. Το συγκεκριμένο μέτρο, θυμίζω, εφαρμόζεται, ήδη, με επιτυχία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Αυστρία. Αν παρατηρήσει κανείς τα στοιχεία των τελευταίων μηνών, διαπιστώνει ότι, οι όποιες απώλειες υπήρχαν στην αγορά εργασίας, δεν οφείλονται σε απολύσεις. Αυτές, άλλωστε, έχουν απαγορευτεί από τις 18 Μαρτίου. Όποιες απώλειες θέσεων εργασίας υπάρχουν, σχετίζονται με το γεγονός ότι, δεν προχώρησαν οι προσλήψεις των εποχικά εργαζομένων, διότι ήταν κλειστό κυρίως το κομμάτι του τουρισμού και της εστίασης».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι: «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού. Αυτό που αντιλαμβάνονται οι πολίτες είναι, ότι, όπως με ασφάλεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαχειρίστηκε δύο εθνικές κρίσεις, τα ελληνοτουρκικά και την πανδημία, με την ίδια επιτυχία θα αντιμετωπίσει και την παρούσα πρόκληση. Και είναι σίγουρο ότι, μαζί, η κυβέρνηση και οι πολίτες, θα τα καταφέρουμε και πάλι».

Τέλος, ανέφερε ότι: «Ναι μεν το 2020, η ύφεση θα είναι αναπόφευκτη, όπως και σε όλες τις διεθνείς οικονομίες, αλλά το 2021, θα καταφέρουμε να ανακάμψουμε και να βελτιωθούν οι δείκτες στην ανεργία και τις επενδύσεις, καθώς και οι ρυθμοί οικονομικής μεγέθυνσης. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κερδίζουμε μάχες, θα το κάνουμε και τώρα».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.