«Η κυβέρνηση καθημερινά εξετάζει όλα τα δεδομένα και προσαρμόζει αναλόγως την πολιτική της. Από την πρώτη στιγμή, πήρε εκείνα τα μέτρα που έπρεπε, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα όπλα την κατάλληλη ώρα. Αυτό έκανε και πάλι ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας από το βήμα της Βουλής επιπλέον μέτρα στήριξης τρεισήμισι δισεκατομμυρίων ευρώ. Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Ένα χρόνο τώρα, παρά τα εμπόδια που μας έτυχαν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδηγεί την Ελλάδα μπροστά», δήλωσε ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε τηλεοπτική συνέντευξη και πρόσθεσε: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι η πρωτόγνωρη κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι παγκόσμια και συνέπεια της πανδημίας. Ακούγοντας τα στελέχη της αντιπολίτευσης, αισθάνομαι ότι το πρόβλημα αφορά μόνο την Ελλάδα και προκλήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Καλό θα ήταν όλοι, ιδίως στη σημερινή συγκυρία, να επιδείξουν αίσθημα υπευθυνότητας, με γνώμονα το καλό του τόπου. Κανένας δεν υποστηρίζει ότι όλα είναι εύκολα, ίσα-ίσα, έχει γίνει απόλυτα αντιληπτή η κρισιμότητα της κατάστασης και σε αυτή έχει επικεντρώσει η κυβέρνηση την πολιτική της. Στο πλαίσιο αυτό, καταφέραμε να αποτρέψουμε μία απότομη αύξηση της ανεργίας, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη και την Αμερική, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι το πρόγραμμα «συν-εργασία». Αυτό είναι δομημένο κατά τέτοιο τρόπο, όπου δουλεύοντας κάποιος τις μισές ώρες, παίρνει σχεδόν το σύνολο του μισθού του. Θυμίζω ότι πρώτος το είχε εφαρμόσει στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος της Γερμανίας, Σρέντερ.

Οι τράπεζες, έως τώρα, δεν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Εισπράττουμε δυσαρέσκεια από επιχειρήσεις και ανθρώπους της αγοράς και δικαιολογημένα. Θα περίμενα μεγαλύτερη ευελιξία από τα χρηματοπιστωτικά μας ιδρύματα και οφείλουν να βάλουν πλάτη, στηρίζοντας σε μία δύσκολη στιγμή τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις, την ελληνική οικονομία».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις πορείες, σημείωσε: «Στόχος μας είναι, να καταφέρουμε μία αρμονική σύζευξη του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και των κινητοποιήσεων και του δικαιώματος της ανεμπόδιστης κυκλοφορίας και της άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας των πολιτών. Δεν μπορεί οι λίγοι να ταλαιπωρούν τους πολλούς, δεν μπορεί ομάδες των πενήντα, ή των εκατό ατόμων να κλείνουν το κέντρο της πόλης, να αναγκάζονται οι καταστηματάρχες να κατεβάζουν ρολά, ειδικά στις σημερινές δύσκολες εποχές που βιώνουμε. Βεβαίως, έχουν όλοι το δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν, πάντα όμως με σεβασμό στην αρχή της αναλογικότητας, έτσι ώστε οι διαμαρτυρίες εκείνων που το επιθυμούν, να γίνονται με οργανωμένο τρόπο, για να μην καταπατώνται τα δικαιώματα των πολλών».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.