Με αιχμές κατά συγκεκριμένου συνυποψήφιου του, για το κλίμα της προεκλογικής περιόδου, άρχισε την ομιλία του ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Επιχειρηματική Πρωτοβουλία», Μάρκος Δέμπας, στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος και του συνόλου των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού, που πραγματοποιήθηκε στο Airotel Galaxy τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017. «Όταν αρχίσαμε την πρωτοβουλία μας, για τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας, πριν από μερικούς μήνες, κανείς μας δεν είχε φανταστεί ότι είχαμε μπροστά μας έναν προεκλογικό αγώνα που θα προσομοίαζε με προεκλογικές εκστρατείες εθνικών, ή δημοτικών εκλογών. Ούτε το περιμέναμε, ούτε το επιδιώκαμε, ούτε το θέλαμε, ούτε, τελικά, το ακολουθήσαμε.

Όσο κι αν προσπάθησαν και προσπαθούν να μας παρασύρουν, όσο κι αν ήθελαν να μας σύρουν σ’ ένα κωμικοτραγικό παιχνίδι εντυπώσεων, κρατήσαμε κι αντέξαμε σ’ ένα πόλεμο δηλώσεων, κενών καταγγελιών, φαιδρών ισχυρισμών και στις καθημερινές προσπάθειες τους να κρατηθούν στην επικαιρότητα.

Και τώρα, που η σκόνη έκατσε, τώρα που η λάσπη στέγνωσε, φαίνεται καθαρά ποιοι και για ποιους λόγους επιχείρησαν όλο αυτό τον πρωτοφανή για τα επιμελητηριακά δεδομένα τρόπο. Ξέχασαν τον επαγγελματία. Εμείς, από την πρώτη μέρα έως και σήμερα, δηλώνουμε ότι μοναδικός μας στόχος και πρώτιστο μέλημά μας είναι ο επαγγελματίας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο εχθρός μας είναι κοινός και βρίσκεται έξω από το Επιμελητήριο. Δεν είναι άλλος απ’ όλα όσα καθημερινά ταλαιπωρούν και προβληματίζουν τους επαγγελματίες. Τα μικρά και τα μεγάλα. Η ασφυξία της οικονομικής κρίσης, η δαιδαλώδης γραφειοκρατία, τα στενά περιθώρια των αναπτυξιακών δυνατοτήτων, η έλλειψη ρευστότητας, ο φόβος για το αύριο της επιχείρησής μας, το άγχος να βγει ο μήνας, η μέγγενη των υποχρεώσεων προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Αυτοί είναι οι εχθροί μας. Αυτούς έχουμε απέναντι και μ’ αυτά θα πολεμήσουμε.

Είμαστε εδώ να ενώσουμε τους επιχειρηματίες. Το Επιμελητήριο δεν είναι κληρονομικό δικαίωμα κανενός, δεν χαρίζεται σε κανέναν, θέλει προσπάθεια και αγώνα και μόνο ο επιχειρηματίας, με τη ψήφο του, θα αποφασίσει ποιον θεωρεί ικανό και κατάλληλο να τον εκπροσωπεί. Εμείς δώσαμε δείγματα γραφής στα δρώμενα του Επιμελητηρίου, ειδικά τα τελευταία κρίσιμα χρόνια. Προσπαθήσαμε, με ότι μέσο είχαμε στη διάθεση μας, να βοηθήσουμε, δίπλα στον επιχειρηματία και τα προβλήματα του. Κάποιοι, όμως, που σήμερα παρουσιάζονται σαν φωστήρες, ήταν εξαφανισμένοι, φοβήθηκαν να τα βάλουν με τους κρατούντες, λιγοψύχησαν, ασχολήθηκαν με τη δουλίτσα τους και μόνο, ούτε καν στο Επιμελητήριο περνούσαν, για λίγα λεπτά μιας συνεδρίασης και μας μιλούν για «Ανανέωση» και «για Εσένα», μάλλον γιατί δεν ξέρουν το νόημα των λέξεων.

Ναι, έχουμε εμπειρία και γνώση. Και είμαστε περήφανοι και για την εμπειρία μας και για τη γνώση μας. Έξι από τους εξήντα τέσσερις υποψηφίους του συνδυασμού μας προέρχονται από την απερχόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας, οι υπόλοιποι νέοι, που για πρώτη φορά ασχολούνται με το Επιμελητήριο, αλλά με βαθιά γνώση της αγοράς και των προβλημάτων της. Με πολύτιμη εμπειρία, με παρουσία, με δράση και γνώση των θεμάτων που απασχολούν τα Επιμελητήρια και τους επαγγελματίες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μας ζητούν να απολογηθούμε για την εμπειρία μας. Μόνο θετικό απολογισμό έργου έχουμε να κάνουμε για την εμπειρία μας. Μας ζητούν να κριθούμε ως απερχόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου. Ποιοι άραγε; Οι συνδιοικούντες το Επιμελητήριο Καβάλας τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Εκείνοι, που δεν διαφώνησαν σε καμία από τις αποφάσεις της απερχόμενης διοίκησης, αλλά βγήκαν σήμερα σαν τους γάτους στα κεραμίδια να νιαουρίσουν. Οι επαγγελματίες δεν ακούν νιαουρίσματα. Ακούν προτάσεις θετικές, ακούν θέσεις που οδηγούν σε προοπτικές. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Είμαστε περήφανοι για την παρουσία μας, για το έργο, για τη διαφάνεια, για τις διαδικασίες, για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το Επιμελητήριο.

Προχωράμε μπροστά, με όραμα για τον επιμελητηριακό θεσμό, με πρόγραμμα ολοκληρωμένο γι’ αυτά που θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε στα επόμενα χρόνια. Ρεαλιστικές προτάσεις, αδιαπραγμάτευτες θέσεις, δυναμικά και με στόχο. Ο επαγγελματίας πάντα στο επίκεντρο των δράσεων μας».

Ακολούθησε η παρουσίαση των βασικών σημείων του προγράμματος, το οποίο στηρίζεται στους εξής τρεις άξονες: 1) Στην αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού και του ρόλου που διαδραματίζει στα τοπικά οικονομικά δρώμενα, 2) στην καθημερινότητα του επιχειρηματία και 3) στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο Νομό Καβάλας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των 64 μελών του συνδυασμού.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.