• Η μόνιμη λύση που ζητούν οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Φιλίππων στην ομαλή υδροδότηση του οικισμού, είναι η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου το οποίο κατασκευάστηκε πριν δέκα-δεκαπέντε έτη! Έως ότου αντικατασταθεί το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, καλώς, ή κακώς, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) θα κάνει προσωρινές παρεμβάσεις και επιδιορθώσεις βλαβών.
  • Δεν κατανοούμε, ωστόσο, που στηρίζεται ο ισχυρισμός των κατοίκων περί αδιαφορίας, προφανώς του Δήμου Καβάλας και της Δ.Ε.Υ.Α., στην αντιμετώπιση του σημαντικού, χωρίς αμφιβολία, προβλήματος. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019, η αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, Ευαγγελία Δρακονάκη και ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.. Χαράλαμπος Κουφατζής, εξήγησαν ότι το εσωτερικό δίκτυο εμφανίζει συχνές «τυφλές» βλάβες, ενώ αντικαταστάθηκε με καινούργιο, ο εξοπλισμός γεώτρησης για άρδευση, της οποίας το νερό ελέγχθηκε και είναι κατάλληλο για πόση. Από τη γεώτρηση αυτή θα υδρεύεται ο οικισμός, ενώ τα σπίτια στην υψηλή ζώνη θα συνδεθούν με κοντινή υδατοδεξαμενή. Οι παραπάνω ενέργειες, μόνο αδιαφορία δεν δείχνουν από την πλευρά του Δήμου Καβάλας, για την αντιμετώπιση του ζητήματος.
  • Είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνουν κι άλλες ενέργειες, προκειμένου να μειωθεί και το πρόβλημα με τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, που επηρεάζουν την υδροδότηση του οικισμού. Επίσης, η Δ.Ε.Υ.Α. θα δρομολογήσει το έργο αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, ώστε να σταματήσουν οι «τυφλές» βλάβες.
  • Και βεβαίως, ο οικισμός θα συνδεθεί με τον κεντρικό αγωγό, που μεταφέρει νερό από τις πηγές Βοϊράνης στην πόλη της Καβάλας, δίνοντας λύση στην ποσότητα και την ποιότητα του πόσιμου νερού σε όλη τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019, επομένως, που οι κάτοικοι θα κλείσουν συμβολικά την εθνική οδό Καβάλας-Δράμας, πρέπει να ζητήσουν από την κεντρική διοίκηση, να επισπεύσει την έκδοση της περιβαλλοντικής άδειας του αγωγού, ώστε να προχωρήσει η γραφειοκρατική διαδικασία και να αρχίσει το μεγάλο έργο ύδρευσης.
  • Κατά την άποψη μας, ο πρόεδρος, Γιώργος Γραμμένος, πρέπει να συγκαλέσει κι άλλη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας έως τις 31 Αυγούστου 2019, ασχέτως εάν μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι θεωρούν ότι η θητεία τους έληξε την επόμενη ημέρα των δημοτικών εκλογών.
  • Ο Δήμος, όπως ανέφερε πολύ σωστά ο Γ. Γραμμένος, πρέπει να λειτουργήσει κανονικά και η αλλαγή στη διοίκηση να γίνει με ομαλό τρόπο. Εμείς, ωστόσο, δεν θα «συγχαρούμε» τους δημοτικούς συμβούλους που η θητείας τους λήγει στις 31 Αυγούστου 2019 και παρά το γεγονός ότι δεν θα συνεχίσουν από 1 Σεπτεμβρίου, ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις για συνεδρίαση. Είναι αυτονόητο να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις και ευελπιστούμε ότι θα παραμείνουν ενεργοί πολίτες και μετά τη λήξη της θητείας τους. Όσον αφορά εκείνους που εξελέγησαν, πάλι, αλλά απέχουν από τις συνεδριάσεις μετά τις εκλογές, να είναι σίγουροι ότι κρίνονται για τη στάση τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.