• Ένα ακόμα καλοκαίρι θα περάσει, χωρίς να πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη. Βρισκόμαστε στα μισά, περίπου, της θητείας του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας, ωστόσο δεν βρέθηκε ο τρόπος να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη υποδομή, εκτός από την ετήσια διεξαγωγή της έκθεσης KavalaExpo.
  • Η διοίκηση του Επιμελητηρίου αντέδρασε, με επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας, για την «φιλοσοφία» της διοργάνωσης park food festival στο πάρκο Φαλήρου. Αναρωτιόμαστε, γιατί οι διοικούντες δεν προσέγγισαν τον διοργανωτή, για να συζητήσουν τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης». Ή ακόμα καλύτερα, γιατί δεν σκέφτηκαν να διοργανώσουν ένα φεστιβάλ τοπικής γαστρονομίας, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών του Νομού, τον Δήμο Καβάλας, τη «Δημωφέλεια» και όποιον άλλο φορέα και σύλλογο εμπλέκεται, με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.
  • Ήδη, η τουριστική κίνηση στην πόλη και στο Νομό Καβάλας αυξάνεται και το καλοκαίρι είναι μία εξαιρετική ευκαιρία, να προβάλλουμε στους επισκέπτες την τοπική κουζίνα και τα προϊόντα της γης. Είμαστε βέβαιοι, ότι ένα τέτοιο φεστιβάλ θα είχε μεγάλη επισκεψιμότητα για τέσσερις-πέντε ημέρες μέσα στο καλοκαίρι.
  • Από κει και πέρα, το εκθεσιακό κέντρο στη Νέα Καρβάλη μπορεί να φιλοξενήσει κι άλλες εκδηλώσεις, μουσικές, πολιτιστικές, ακόμα και αθλητικές! Για παράδειγμα, πριν μερικές εβδομάδες διεξήχθη στην Καβάλα, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», το πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης στις κατηγορίες παγκορασίδων-παμπαίδων.
  • Γιατί, άραγε, η διοίκηση του Επιμελητηρίου δεν προσφέρει την υποδομή που έχει, για να διεξαχθεί, με μεγαλύτερη άνεση, ένα πανελλήνιο, βαλκανικό, ή και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης την περίοδο του καλοκαιριού;
  • Γιατί, επίσης, οι διοικούντες το Επιμελητήριο δεν συνεννοούνται με τον Δήμο Καβάλας, ώστε κάποιες εκδηλώσεις των «Ελευθερίων», να πραγματοποιηθούν στο εκθεσιακό κέντρο; Θα μπορούσατε κι εσείς να προτείνετε κι άλλες ιδέες, αλλά φαίνεται πως η διοίκηση του Επιμελητηρίου θεωρεί πως το εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης», δεν αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής, κοινωνικής και αθλητικής ζωής του τόπου, αλλά κτήμα μόνο του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού.
  • Η άποψη μας είναι, ότι πρέπει να «ανοίξει» το εκθεσιακό κέντρο στην τοπική κοινωνία και να γίνονται διάφορες εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους. Από την εξωστρέφεια αυτή, θα προκύψουν και οι ευκαιρίες για τη μόνιμη αξιοποίηση της υποδομής. Ελπίζουμε το καλοκαίρι του 2020 να γίνει η αρχή. Προτείνουμε, για παράδειγμα, να συζητήσει το διοικητικό συμβούλιο με τους ανθρώπους του τοπικού Αθλητικού Συλλόγου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, για την ανάληψη μιας διοργάνωσης βαλκανικού επιπέδου στο εκθεσιακό κέντρο, παράλληλα με μία «γιορτή γαστρονομίας».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μπάσκετ όπως γίνεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις κυρίως της περιφέρειας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.