-Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) έλπιζε πως ο νέος ιδιοκτήτης της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965, Αλέξανδρος Χαντιτάτζι, θα κουραστεί, θα απογοητευτεί και θα εγκαταλείψει την προσπάθεια, για την συμμετοχή της ομάδας ποδοσφαίρου της Καβάλας στο πρωτάθλημα της Super League 2. Κι αφού θα «έκανε πίσω», θα αναγκαζόταν η διοίκηση του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., να δηλώσει την συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της ερασιτεχνικής Γ΄ εθνικής κατηγορίας. Αυτό δεν συνέβη και δεν θα συμβεί.

-Ο Α.Ο.Κ. έχει στα χέρια του ένα μεγάλο «χαρτί», το πιστοποιητικό που χορήγησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), για την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Super League 2. Ο Α.Ο.Κ. δεν μπορεί να παίξει σε καμία άλλη κατώτερη κατηγορία, εκτός κι αν απεμπολήσει το δικαίωμα που κέρδισε αγωνιστικά και νομικά για την Super League 2. Κι αυτό θα γίνει, μόνο αν διαλυθεί η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.) και η ομάδα ποδοσφαίρου περιέλθει στην ευθύνη του ερασιτεχνικού σωματείου. Τότε, το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., θα αποφασίσει αν θα δηλώσει το τμήμα ποδοσφαίρου την περίοδο 2022-2023, είτε στην Γ΄ εθνική κατηγορία, είτε στην Β΄ κατηγορία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Καβάλας.

-Ορθώς, κατά την άποψη μας, ο Αλέξανδρος Χαντιτάτζι δεν διέλυσε την Π.Α.Ε., αλλά κάνει κινήσεις για να την ενισχύσει, με την συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου και υπογράφοντας συμφωνίες συνεργασίας με ποδοσφαιριστές. Εάν η Ε.Π.Ο. δεν «επικυρώσει» τις συμφωνίες αυτές, καλούμε τον ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965, να κινηθεί νομικά εναντίον των διοικούντων την εγχώρια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου, διότι ο λόγος που δεν επισημοποιήθηκαν οι συμφωνίες αυτές, είναι η κωλυσιεργία της Ε.Ε.Α. και της πολιτείας, να χορηγήσει το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League 2. Η Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965 συμφώνησε, προφορικά, με ποδοσφαιριστές (και με προπονητή) από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά πήρε το πιστοποιητικό στις αρχές Οκτωβρίου, όταν η περίοδος των μετεγγραφών ποδοσφαιριστών έληξε στις 17 Σεπτεμβρίου 2021! Αν είχε λάβει το πιστοποιητικό τον Αύγουστο, θα μπορούσε να υπογράψει συμβόλαια με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που συμφώνησε. Και έτσι, να συμμετάσχει κανονικά στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 2.

-Εάν η Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965, δεν αγωνιστεί την περίοδο 2021-2022 στην Super League 2, οι υπαίτιοι πρέπει να διωχθούν νομικά. Ο Α.Ο.Κ. μπορεί να δημιουργήσει έναν «κορμό» από ελεύθερους και άνεργους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, τους οποίους θα πληρώνει με τα 2/3 του μισθού για παράδειγμα και να αξιοποιήσει την προσωρινή αδράνεια, για να ετοιμαστεί να συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League 2. Εν τω μεταξύ, αν κερδίσει την προσφυγή στα ελληνικά Δικαστήρια, ή στο CAS (σ.σ. το διεθνές αθλητικό δικαστήριο), θα πάρει αποζημίωση για τον αποκλεισμό του από την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Εάν είναι διατεθειμένος ο Αλ. Χαντιτάτζι να συνεχίσει τον αγώνα που άρχισε, με ελάχιστη στήριξη από την τοπική κοινωνία δυστυχώς, θα κερδίσει ότι «στερήθηκε», αν στερηθεί, σήμερα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.