Τους «μάλωσε» ο Θόδωρος Μουριάδης, χθες (Τρίτη 31 Μαΐου 2016) στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας, τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους, αλλά και τους Καβαλιώτες.
«Εάν σας αρέσει η κατάσταση στον καταυλισμό του Εσκί Καπού, πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι για τον ανθρωπισμό μας», είπε, περίπου, στην τοποθέτηση που έκανε.
Μωρέ τι μας λες, Θόδωρε, που θα ντραπούνε κιόλας, γι’ αυτά που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν οι Καβαλιώτες στους πρόσφυγες.
Αυτοί που πρέπει να ντρέπονται για την έλλειψη ανθρωπισμού, είναι οι πολιτισμένοι, προοδευτικοί και αλληλέγγυοι Ευρωπαίοι, που μόλις είδαν να αυξάνονται οι προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα και μετά προς τις χώρες τους, έσπευσαν να δείξουν τον ανθρωπισμό τους κλείνοντας τα σύνορα!
Έκαναν την Ελλάδα «κυματοθραύστη» στο προσφυγικό «τσουνάμι», ενώ γνώριζαν ότι η χώρα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και η ελληνική κοινωνία σε κατάσταση «νευρικής κρίσης».
Όμως, οι Καβαλιώτες και οι υπόλοιποι βορειοελλαδίτες έδειξαν αξιοθαύμαστη ανταπόκριση και άνοιξαν τις αγκαλιές τους, για να υποδεχτούν τους κατατρεγμένους και ξεσπιτωμένους.
Παρένθεση, μόνο στη βόρεια Ελλάδα μπορούσε να γίνει αυτό, γιατί στην κεντρική και στη νότια χώρα, το ελληνικό προσφυγικό στοιχείο είναι μικρό.
Γι’ αυτό και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να κατασκευάσει κέντρα φιλοξενίας προσφύγων εκεί.
Κλείνει η παρένθεση. Επομένως, καρντάσι Θόδωρε, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε ποιον αποδίδουμε την ευθύνη.
Αν τα σύνορα ήταν ανοικτά, ούτε στην Ειδομένη θα γινόταν αυτό που έγινε, ούτε θα αναγκαζόμασταν να φιλοξενήσουμε τους πρόσφυγες στο κλειστό κολυμβητήριο, στο εκθεσιακό κέντρο και στο Εσκί Καπού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.