Μπορούσε να αποφευχθεί η εσωτερική παρεξήγηση

0

Για να είμαστε ειλικρινείς, έχουμε ένα κενό ενημέρωσης στο θέμα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Καβάλας την τελευταία Κυριακή του 2014.

Στην επιστολή που μοίρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Λεμονίδης, στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, έγραφε ότι το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου οδηγήθηκε στην απόφαση να στείλει επιστολή προς τον αντιπεριφερειάρχη και τους βουλευτές Καβάλας, «κατόπιν των επίμονων οχλήσεων μεγάλου αριθμού συναδέλφων», με την οποία ζητούσε να εισηγηθούν την αλλαγή του νόμου, ώστε να περιληφθεί και η τελευταία Κυριακή του έτους, στις Κυριακές που μπορούν να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα.

Το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας συνεδρίασε στις 24 Νοεμβρίου 2014, δηλαδή νωρίτερα από την κίνηση για τη συλλογή των υπογραφών εμπόρων που διαμαρτυρήθηκαν, γιατί στο εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, δεν περιλήφθηκε και η Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014.

Δηλαδή, η πίεση προς τη διοίκηση του Ε.Σ.Κ. προϋπήρξε της συλλογής των υπογραφών, αν καταλαβαίνουμε σωστά.

Ο Βασίλης Λεμονίδης, είπε ακόμα, ότι ο περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ. ζήτησε από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, να μην δώσει δημοσιότητα και διάσταση στο θέμα, έως ότου βρεθεί η νομική φόρμουλα.

Ωστόσο, αυτή η «σιγή ιχθύος» από τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, φαίνεται ότι εκλήφθηκε από κάποιους εμπόρους ως αδιαφορία στις επίμονες οχλήσεις μεγάλου αριθμού καταστηματαρχών.

Έχουμε την εντύπωση ότι η παρεξήγηση μπορούσε να αποφευχθεί και να «κλείσουν τα στόματα» των κακοπροαίρετων εμπόρων που έκαναν κριτική στους διοικούντες τον Εμπορικό Σύλλογο.

Τέλος πάντων, αφού δόθηκε λύση και ικανοποιήθηκαν όλοι, δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο Β. Λεμονίδης είπε, επίσης, ότι η κριτική που δέχεται, είναι κυρίως για το ωράριο λειτουργίας της αγοράς.

Θεωρούμε ότι είναι λογικό να απασχολεί περισσότερο τους εμπόρους το ωράριο, διότι από αυτό εξαρτάται, σημαντικά, η κίνηση και, επομένως, ο τζίρος των επιχειρήσεων τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.