• Νομίζω ότι πολύ καλά θα «χωρούσαν» στο ίδιο κτίριο οι Υπηρεσίες του Οργανισμού Λιμένα και του Τελωνείου Καβάλας. Σε όλο τον ισόγειο χώρο μπορούν να λειτουργήσουν οι Υπηρεσίες του Τελωνείου, ενώ στον όροφο ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας. Εάν αρνηθεί τη συστέγαση αυτή το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο διαχειρίζεται το κτίριο του Τελωνείου, θα εκπλαγώ (αρνητικά). Αυτή η δουλειά, όμως, έπρεπε να γίνει όταν η Καβάλα είχε τον «δικό» της άνθρωπο στο Υπουργείο, τον Τρύφωνα Αλεξιάδη. Τώρα, ο πρόεδρος του Ο.Λ.Κ., είναι αναγκασμένος να ταξιδέψει στην Αθήνα, για να συναντηθεί με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου και να την πείσει για την παραχώρηση του χώρου.
  • Μακάρι να το καταφέρει, γιατί έτσι θα «ανοίξει ο δρόμος» για την αξιοποίηση του κτιρίου στη γωνία των οδών Εθνικής Αντίστασης και Αβέρωφ, προκειμένου να γίνει πολυτελές ξενοδοχείο. Υποθέτω ότι βρέθηκε στέγη και για το Λιμεναρχείο, το οποίο βρίσκεται στο 2ο όροφο του συγκεκριμένου κτιρίου. Για τους νοικάρηδες δεν ανησυχώ, θα βρούνε άλλους χώρους να μεταφερθούν.
  • Αν με ρωτήσετε ποιο από τα δύο θα πραγματοποιηθεί, δηλαδή η επαναλειτουργία του Πυροσβεστικού Σταθμού Λιμένα Καβάλας, ή μετεγκατάσταση του Ο.Λ.Κ. στο Τελωνείο, θα δυσκολευτώ να δώσω απάντηση. Και τα δύο είναι «δρομολογημένα», αλλά με άγνωστο χρονικό ορίζοντα υλοποίησης. Εκείνο που τελείωσε, είναι το έργο αποκατάστασης του τοιχίου αντιστήριξης στο Παληό (θέση «Γλάστρες»). Το οδόστρωμα επιστρώθηκε με καινούργιο ασφαλτοτάπητα στο σημείο της παρέμβασης και η κυκλοφορία των οχημάτων επανήλθε στην προηγούμενη κατάσταση.
  • Εύχομαι να μην παρουσιαστεί άλλη έκτακτη ανάγκη, γιατί αλλιώς, ο Δήμος Καβάλας πρέπει να δημιουργήσει μία ειδική Υπηρεσία (Task Force), η οποία θα επιλαμβάνεται χωρίς χρονοτριβή και παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατική διαδικασία. Γελάσατε, ε; Για την παράκαμψη της γραφειοκρατίας μιλάω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.