Νομίζουμε πως στην Καβάλα, η ανακύκλωση πάει πάρα πολύ καλά, όπως άλλωστε δήλωσε ραδιοφωνικά και ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας Ανέστης Τσουρουκίδης. Ο αρχικός διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, έχει διευρυνθεί, με το γυαλί να τοποθετείται σε ξεχωριστούς «κώδωνες» και πρόσφατα με την τοποθέτηση ξεχωριστών κάδων για υφάσματα και παπούτσια. Τα είδη ρουχισμού, τα παραλαμβάνει από τους ειδικούς κάδους συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία θα καθαρίζει τα αξιοποιήσιμα ρούχα και απ’ αυτά, θα δίνει το 20% στον Δήμο Καβάλας, ο οποίος θα τα διαθέτει στους άπορους δημότες, μέσω σχετικών φορέων.

Ήδη, η μη απόρριψη ρούχων και παπουτσιών στα απορρίμματα που πηγαίνουν στην χωματερή, είναι πλέον εμφανής. Ωστόσο, νομίζουμε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο ακόμη για να φτάσουμε να ανακυκλώνουμε συνειδητά, όλο και περισσότερα απορρίμματα. Η ευθύνη, λοιπόν, πέφτει και σε μας τους καταναλωτές, οι οποίοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη να διαχειριζόμαστε και να ανακυκλώνουμε συνειδητά.


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το ότι έχουμε κάνει τρομερή πρόοδο στο θέμα της ανακύκλωσης είναι γεγονός. Υπάρχουν όμως πολλά πράγματα ακόμα που μπορούμε να ανακυκλώσουμε όπως ηλεκτρικές συσκευές…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.