Για το συμβάν της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου 2018, η επιχείρηση «Μισσιριάν Α.Ε.» εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Φωτιά εκδηλώθηκε σε μία αποθήκη (Νο7-8) της εταιρίας «ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ Α.Ε.» στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Η φωτιά έγινε αντιληπτή αργά το απόγευμα της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου 2018, περί τις 17:50 και έσβησε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου 2018. Παρόλα αυτά, πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο εργοστάσιο, για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Όπως διαπιστώθηκε, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στην ανατολική πλευρά της παραπάνω αποθήκης, όπου βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, κατέκαψε περίπου 700 τόνους μεταποιημένου καπνού, έτοιμων προς εξαγωγή. Δεν υπήρξε κίνδυνος για κάποιον εργαζόμενο, ή πολίτη.

Η διοίκηση της εταιρίας απευθύνει θερμές ευχαριστίες στην ηγεσία και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, την Αστυνομία, τον Δήμο και τον ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας, για την άμεση κινητοποίησή τους.

Επίσης, η εταιρία επικοινωνεί με το παρόν στους πελάτες, στους προμηθευτές και στους παραγωγούς, με τους οποίους συνεργάζεται, καθώς και στους εργαζόμενους, ότι το ατυχές περιστατικό, δεν θα επηρεάσει τις συναλλαγές και ότι θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της με συνέπεια, όπως έκανε έως σήμερα στην μακρόχρονη ιστορία της.

Υπενθυμίζουμε ότι, η εταιρία «ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ Α.Ε.» έχει ρίζες στην Καβάλα από το 1902. Κατέχει περίπου το 40% του μεριδίου της ελληνικής αγοράς καπνού, ενώ συνεργάζεται με σχεδόν 5.000 έλληνες παραγωγούς, από τον Έβρο μέχρι την Λάρισα. Περιστασιακά, ή μόνιμα, η εταιρία απασχολεί περίπου 300 εργαζόμενους και συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες βιομηχανίες καπνού, εντός κι εκτός συνόρων».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.