Μια τορπίλη του Πολεμικού Ναυτικού μεταξύ των νέων αποκτημάτων του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας! (φωτογραφίες)

0

Με δύο τορπιλοσωλήνες, μία τορπίλη (πλοίων επιφανείας), μία άγκυρα βάρους 5 τόνων τύπου Hall με κινητούς βραχίονες, ένα σταθερό φανό σημάτων Μόρς – Οπτικό (ALDIS LAMP), ένα αντίστοιχο φορητό, ένα χειριστήριο Μορς και ένα Θερμόμετρο κυρίας μηχανής (θερμοκρασίας κυλίνδρων) ενισχύθηκε πριν λίγες μέρες το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας.

Τα νέα ναυτικά εκθέματα του μουσείου ήταν ανενεργά αποθέματα του Πολεμικού Ναυτικού και μεταφέρθηκαν τις προηγούμενες μέρες από την Αθήνα στην Καβάλα. Σύμφωνα με την διοίκηση του μουσείου θα ενισχύσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Προηγήθηκε αίτημα του Συλλόγου Φίλων του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για την ενίσχυσή του με ναυτικά είδη το οποίο έγινε δεκτό.Οι τορπίλες, η άγκυρα και τα υπόλοιπα σημαντικά ναυτικά είδη φορτώθηκαν σε δύο νταλίκες από την Αθήνα, φθάνοντας στην Καβάλα την περασμένη Πέμπτη (9.1)

Πηγή: Το Έθνος


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.