Μη σοβαρή πρόταση (για τον Α.Ο.Κ.) από σοβαρό επιχειρηματία!

0
  • Ακούγοντας την τοποθέτηση που έκανε ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Κουφατζής, για τη διαπραγμάτευση μεταξύ των μετόχων της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) Α.Ο. «Καβάλα» 1965 και του επιχειρηματία από τον Καναδά, σε συζήτηση που έγινε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, μας δημιουργήθηκαν προβληματισμοί. Ο Μπάμπης Κουφατζής μίλησε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και νομικός εκπρόσωπος της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965, αλλά και ως φίλαθλος.
  • Είπε, αρχικά, ότι η πρόταση που κατέθεσε ο επιχειρηματίας για συνεργασία δεν ήταν σοβαρή. Αυτό του μετέφεραν οι μέτοχοι, αφού εκείνος δεν ήταν παρών στην πολύωρη συνάντηση που έγινε στο ξενοδοχείο «Ιμαρέτ». Θεωρούμε ότι είναι βαρύ και συγχρόνως οξύμωρο να λέγεται ότι ένας σοβαρός επιχειρηματίας, όπως παραδέχτηκε και ο Μπάμπης Κουφατζής, ο οποίος αναδείχτηκε «επιχειρηματίας της χρονιάς» για το έτος 2015, από τον οικονομικό κολοσσό Ernst & Young και διαχειρίζεται περιουσία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, έκανε μία (επιχειρηματική) πρόταση που δεν είναι σοβαρή.
  • Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965, μετά την πολύωρη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, δεν αναφέρεται πουθενά ότι η πρόταση του επιχειρηματία στερείται σοβαρότητας. Εκείνο που αναφέρεται είναι ότι, το ενδιαφέρον για συνεργασία εκδηλώθηκε σε λάθος χρονική περίοδο. Κι ερωτούμε, τους αγαπητούς μετόχους της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965, οι οποίοι μέχρι πρότινος ήταν απλοί και αγνοί φίλαθλοι της ομάδας ποδοσφαίρου του Α.Ο.Κ., πως μπορούν να αξιολογήσουν ότι μία επιχειρηματική πρόταση δεν είναι σοβαρή, ή ότι κατατέθηκε σε λάθος χρονική στιγμή; Γιατί δεν ενημερώνουν τους φιλάθλους για την πρόταση αυτή;
  • Είναι άλλο πράγμα, να μην τους ικανοποίησε η πρόταση συνεργασίας και άλλο ο χαρακτηρισμός ότι η πρόταση δεν είναι σοβαρή. Οι συμφωνίες, κατά την άποψη μας, είναι σαν τις ευκαιρίες. Πρέπει να τις αρπάζει από τα μαλλιά κάποιος! Εάν δεν γίνουν την κατάλληλη στιγμή, περνάνε και χάνονται. Ο αλλοδαπός επιχειρηματίας μπορεί να επανέλθει το καλοκαίρι στην Καβάλα, αλλά για διαφορετικό σκοπό. Όχι, πάντως, για να επαναδιαπραγματευτεί τη συνεργασία με την Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965. Αυτή είναι η δική μας εκτίμηση. Και αυτό περιμένουμε, να πράξει ένας σοβαρός επιχειρηματίας.
  • Ανέφερε, ακόμα, ο Μπάμπης Κουφατζής ότι υπάρχει και το «σενάριο», ο επιχειρηματίας (επενδυτής) μετά από δύο-τρία χρόνια να «εγκαταλείψει» την Π.Α.Ε. και χωρίς να υπάρχει διάδοχη κατάσταση, η εταιρεία να διαλυθεί. Πρόκειται για ένα υποθετικό «σενάριο». Αλλά, ακόμα κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, η ομάδα ποδοσφαίρου του Α.Ο.Κ. δεν θα μείνει ποτέ «ξεκρέμαστη». Διότι, θα υπάρχει, πάντα, από πίσω ο Ερασιτέχνης. Οι προηγούμενες Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες διαλύθηκαν, η ομάδα αποβλήθηκε από τις επαγγελματικές κατηγορίες, αγωνίστηκε στο περιφερειακό πρωτάθλημα και στη Γ΄ εθνική κατηγορία για πέντε διαδοχικές περιόδους, αλλά δεν εξαφανίστηκε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Γιατί «έβαλε πλάτη» ο Ερασιτέχνης Α.Ο.Κ.
  • Και κάτι τελευταίο. Τι εννοεί ο Μπάμπης Κουφατζής, ότι η ομάδα πρέπει να στηρίζεται στα δικά της έσοδα και όχι σε επενδυτή; Εάν «φωτογραφίζει» τη σημερινή κατάσταση, θα ρωτήσουμε πόσο τον ικανοποιεί αυτή. Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965 στηρίζονται στις δικές τους οικονομικές δυνάμεις, αλλά δεν επαρκούν και ζητούν τη βοήθεια από τον αντιπεριφερειάρχη, τον δήμαρχο, τους φιλάθλους και τον επιχειρηματικό κόσμο, για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις. Θα μπορέσουν να συνεχίσουν χωρίς την οικονομική στήριξη των παραπάνω και τα έσοδα από τα λεγόμενα τηλεοπτικά δικαιώματα;


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.