-Οι αθεόφοβοι, ο Λουντοβίκ και ο Θίοντορ, συμμετείχαν στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου: «Μελέτη αξιοποίησης του κτηριακού αποθέματος των καπναποθηκών Καβάλας» και μετά, δήλωσαν ότι δεν μπορούν να σωθούν όλες οι καπναποθήκες στην πόλη! Ο Θίοντορ ανέφερε πως στην Καβάλα υπάρχει ανάγκη για περισσότερους κοινόχρηστους χώρους μέσα στο πυκνοδομημένο κέντρο, εννοώντας πως πρέπει να κατεδαφιστούν μερικές παλιές καπναποθήκες, για να δημιουργηθούν πάρκα, χώροι πρασίνου και παιδικές χαρές!

-Το πρόβλημα, Θίοντορ καρντάσι, δεν είναι οι παλιές καπναποθήκες, αλλά τα τσιμεντένια κουτιά που κατασκευάστηκαν άναρχα τις προηγούμενες δεκαετίες, καλύπτοντας κάθε διαθέσιμο τετραγωνικό μέτρο του αστικού χώρου. Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα ακατοίκητα σπίτια, τα οποία είναι διάσπαρτα στην πόλη. Αλήθεια, Θίοντορ καρντάσι, πόσα τέτοια σπίτια κατεδάφισες, για να δημιουργήσεις τα «πάρκα τσέπης» και θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων στις γειτονιές; Μην τολμήσετε να κατεδαφίσετε τις καπναποθήκες!

-Συμμετέχετε σε μία διαβούλευση, με θέμα την διάσωση της βιομηχανικής κληρονομιάς και μας λέτε ότι, πρέπει να κατεδαφιστούν τα μνημεία της κληρονομιάς αυτής, για να κάνετε «πάρκα τσέπης» μέσα στην πόλη; Ήμαρτον! Το μήνυμα που στέλνετε προς την τοπική κοινωνία, τους χαρτογιακάδες στην Αθήνα, αλλά κυρίως προς τους ιδιοκτήτες των μνημείων αυτών, είναι να κατεδαφίσουν τα ακίνητα που δεν μπορούν να συντηρηθούν και να αξιοποιηθούν; Αυτό μπορούσε να το πει και ο φίλος μου περιπτεράς, που βλέπει τις περισσότερες καπναποθήκες εγκαταλελειμμένες.

-Συμφωνεί, άραγε, η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων και το Υπουργείο πολιτισμού, να κατεδαφιστούν διατηρητέα μνημεία της βιομηχανικής κληρονομιάς; Ζητήστε να αρθούν οι αγκυλώσεις και να στηριχτούν οι ιδιοκτήτες των καπναποθηκών, για να αποκτήσουν ζωή, πάλι, τα απομεινάρια της πάλαι ποτέ «Μέκκας του καπνού».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.