-Θα είναι πραγματικά τραγελαφικό να δούμε την ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» να αναζητεί γήπεδο, για να δώσει τα εντός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος της Super League 2, επειδή δεν θα ικανοποιηθεί το αίτημα της διοίκησης της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.), προς τον Δήμο Καβάλας, για την παραχώρηση του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη».

-Θα αναρωτηθείτε πως προκύπτει τέτοιο ζήτημα για μία «τυπική άδεια», η οποία δινόταν τα προηγούμενα έτη στον Α.Ο.Κ. Δυστυχώς, επειδή υπάρχουν κακοπροαίρετοι στην πόλη, θεωρούν πως πρέπει να βάλουν εμπόδιο και στο συγκεκριμένο ζήτημα! Επ’ ευκαιρία, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα, τα οποία μερικοί είτε δεν αντιλαμβάνονται, είτε δεν θέλουν να αντιληφθούν. Καταρχάς, η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965 πήρε το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League 2, από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), καταθέτοντας φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα. Μέσα στα έγγραφα ήταν και η (νέα) μετοχική σύνθεση, η οποία προέκυψε μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στις 350.000 ευρώ.

-Θα θυμάστε, όσοι ασχολείστε με την ομάδα ποδοσφαίρου, ότι στις αρχές του περασμένου Ιουλίου ανακοινώθηκε η έναρξη της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, μέσω της πώλησης μερικών χιλιάδων (επτά χιλιάδων αν δεν κάνουμε λάθος) μετοχών. Η έκκληση και συγχρόνως πρόσκληση από τους τότε διοικούντες την Π.Α.Ε., προς τους φιλάθλους και τους επιχειρηματίες του Νομού να αγοράσουν μετοχές, δεν βρήκε ανταπόκριση. Μάλιστα, δόθηκε παράταση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας (σ.σ. για όλα τα σωματεία που συμμετείχαν στην Super League 2), έως και το τέλος Αυγούστου.

-Μπροστά στο αδιέξοδο, να μην συμπληρωθεί το (απαιτούμενο) ποσό των 350.000 ευρώ, οι διοικούντες συμφώνησαν με τον Αλέξανδρο Χαντιτάτζι, μεταξύ άλλων, να βάλει ο Καναδός επιχειρηματίας τα υπόλοιπα χρήματα (διακόσιες χιλιάδες ευρώ) και να γίνει το «αφεντικό» της εταιρείας. Έτσι κι έγινε και η Ε.Ε.Α. χορήγησε το πιστοποιητικό συμμετοχής. Κυκλοφόρησε, τον τελευταίο καιρό, ότι η Ε.Ε.Α. απέστειλε έγγραφο στο Γ.Ε.ΜΗ. (Γενικό Εμπορικό Μητρώο), στο οποίο καταχωρούνται όλες οι Ανώνυμες Εταιρείες, στο οποίο αναφέρεται πως δεν αναγνωρίζει την μετοχική σύνθεση, άρα και την διοίκηση, της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965, επειδή ο Αλ. Χαντιτάτζι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων που έβαλε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

-Σήμερα, που γράφουμε τις γραμμές αυτές, η Ε.Ε.Α. δεν έχει ελέγξει το «πόθεν έσχες» των μετόχων και των μελών των διοικητικών συμβουλίων των Π.Α.Ε. που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League 2. Πως, επομένως, έλεγξε το «πόθεν έσχες» του Καναδού επιχειρηματία; Κι αν το έλεγξε και ζήτησε πρόσθετα στοιχεία, τα οποία δεν την ικανοποίησαν, γιατί, τόσο καιρό, δεν ανακοίνωσε πως ανακαλεί το πιστοποιητικό συμμετοχής της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965; Αντιλαμβάνεστε πως αν ανακληθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής, δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για την έκδοση δελτίων σε ποδοσφαιριστές, ούτε για την διεξαγωγή των παιχνιδιών που ορίστηκαν και δεν έγιναν, ούτε για την συμμετοχή του Α.Ο.Κ. στο πρωτάθλημα!

-Αν ανακληθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής, επίσης, σημαίνει πως παύει να υφίσταται η Π.Α.Ε., άρα και οποιαδήποτε μετοχική σύνθεση, οι μετοχές θα περιέλθουν στον Ερασιτεχνικό σύλλογο, για να γίνει η λύση και εκκαθάριση της εταιρείας. Νέα διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου δεν μπορεί να γίνει, για να βρεθεί άτομο, ή άτομα, να βάλουν τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ, αντί του «έκπτωτου» Καναδού επιχειρηματία. Απ’ ότι αντιλαμβάνομαι, ορισμένοι αμφισβητούν την νομιμότητα του διοικητικού συμβουλίου που όρισε, προφανώς, ο έχων την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου. Η αμφισβήτηση είναι, συγχρόνως, νομιμοποίηση του διοικητικού συμβουλίου!

ή Για να κλείσουμε, με την ελπίδα πως δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε, θα καταστήσουμε σαφές πως η Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965 έχει νόμιμη εκπροσώπηση. Η νομιμότητα θα κριθεί από την Ε.Ε.Α. και όχι από τους ντόπιους και μη «εισαγγελείς». Δεν χρειάζεται να εξευτελιστεί ο Α.Ο.Κ. αναζητώντας γήπεδο, για να δώσει τα εντός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος, επειδή δεν ανανεώθηκε η παραχώρηση του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.