Με υφεσιακή λογική δεν μπορεί να γίνει ανάπτυξη στο Εκθεσιακό Κέντρο (2)

0

Σε συνέχεια του προηγούμενου σχολίου μας, θέλουμε να σημειώσουμε ότι ήδη ο Πρόεδρος Άγγελος Τσατσούλης, έχει αναλάβει με επιτυχία, τέτοια πρωτοβουλία, δηλαδή, να παράξει έργο, χωρίς να χρειαστεί το Επιμελητήριο να βάλει το χέρι στην τσέπη. Το έκανε, με την αξιοποίηση μελλοντικών ενοικίων, για τη στήριξη του κτιρίου του Επιμελητηρίου, αφού όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν θα είχε ποτέ το επιμελητήριο τα απαραίτητα χρήματα για ένα τέτοιο έργο. Κάτι ανάλογο ζητούμε να κάνει και με το Εκθεσιακό Κέντρο. Και μπορεί να το κάνει.

Να βρει, πως λειτουργούν άλλα παρόμοια Εκθεσιακά Κέντρα του εξωτερικού, να βρει και να μιλήσει με ειδικούς που διοργανώνουν εκθέσεις και συνέδρια, να βρει φορείς που κάνουν συνέδρια σε ολόκληρη την Ευρώπη και να «διερευνήσει» κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να φέρουν εδώ τα συνέδριά τους και κάτω από ποιες προϋποθέσεις. Και να μην μπει στον πειρασμό να αναζητάει ο ίδιος συνέδρια, χορηγούς κλπ., αλλά μετά από τις πρώτες διαπιστώσεις να αναζητήσει τον ειδικό που θα αναλάβει υπεύθυνα να ασχοληθεί με το θέμα. Όσο για το ποίος θα πληρώσει τους μισθούς και τα έξοδα, του απαντούμε, οι ίδιοι οι φιλοξενούμενοι.

Τα δυο γραφεία του Επιμελητηρίου, είναι γεμάτα προσωπικό. Ποιος τους επέλεξε και ποιος τους πληρώσει; Νομίζουμε ότι πέρα από δυο τρεις, που είναι μόνιμοι υπάλληλοι, οι άλλοι έχουν συμβάσεις και πληρώνονται από προγράμματα και άλλους φορείς. Με τη διαφορά, ότι στην πρόσληψη προσωπικού για τη στελέχωση τέτοιου φορέα διαχείρισης του Εκθεσιακού, δεν χωράνε προσωπικές, συναισθηματικές επιλογές, παρά μόνο ψυχρά τεχνοκρατικές και με εγγυήσεις.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.