• Και τώρα που μοίρασε ο Makis τις λαμπάδες που αγόρασε από την «Αγία Μαρίνα», στα εμπορικά καταστήματα, στη λαϊκή αγορά, στα Κ.Α.Π.Η. και όπου αλλού σκέφτηκε, το ίδρυμα θα διασωθεί; Για να πληρωθεί το χρέος προς το Ι.Κ.Α., που είναι ο μεγάλος «βραχνάς», πρέπει ο Makis και τα μέλη της δημοτικής του κίνησης, να πουλάνε χιλιάδες λαμπάδες κάθε Πάσχα, για τα επόμενα πέντε (και βάλε) χρόνια!
  • Σχετικά με την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας πάνω στο πρόβλημα βιωσιμότητας του ιδρύματος, έπρεπε οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες να πάρουν λαμπάδες από τον Makis για να βοηθήσουν; Η τοπική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα της «Αγίας Μαρίνας» και για πολλά χρόνια βοηθάει όπως και όσο μπορεί. Αλλά το πρόβλημα είναι υπεράνω των δυνάμεων των απλών πολιτών. Χρειάζεται πολιτική βούληση και παρέμβαση για να δοθεί λύση. Με τις λαμπάδες και τα πασχαλινά αυγά δεν γίνεται η δουλειά.
  • Μπορεί ο Makis να πάει μαζί με την Δήμητρα, τον Θόδωρο και τους βουλευτές στην Αθήνα και όλοι μαζί να διεκδικήσουν από τους υπουργούς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, να δώσουν μία νομοθετική λύση. Ο Αλέξης, τις προάλλες, ανακοίνωσε ότι οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες (Π.Α.Ε.) οι οποίες θα υποβιβάζονται στη Γ΄ εθνική κατηγορία, θα απαλλάσσονται από α χρέη που δημιούργησαν (και προς το ελληνικό Δημόσιο), ώστε να μπορούν να κάνουν νέα αρχή με νέο Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.)!
  • Είναι δυνατόν, καρντάσια, να χαρίζονται χρέη σε Ανώνυμες Εταιρείες και να μη μπορεί η υπουργός Οικονομικών, να ρυθμίσει (νομοθετικά) το χρέος ενός ιδρύματος κοινωνικής πρόνοιας; Είναι δυνατόν να υπάρχει η πολιτική βούληση για τα χρέη των Π.Α.Ε. και για το χρέος της «Αγίας Μαρίνας» οι κυβερνώντες να «σφυρίζουν αδιάφορα»; Κι όμως είναι!
  • Μήπως το επόμενο Πάσχα, να βγούνε στους δρόμους ο Αλέξης, οι υπουργοί και οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., να πουλήσουν λαμπάδες;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here