Με τετρακόσιες συμμετοχές η γιορτή του ποδηλάτου και ο ορεινός μαραθώνιος Θάσου

0

Το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκαν, με επιτυχία οι ποδηλατικοί αγώνες και ο ορεινός μαραθώνιος της Θάσου. Με τη φετινή διοργάνωση συμπληρώθηκε μία δεκαετία συνεχούς διεξαγωγής του: «ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ MTB THASSOS CUP».

Μία δεκαετία γεμάτη εμπειρίες, ενθουσιασμό, αγωνία για το αποτέλεσμα και υπερηφάνεια, για το γεγονός ότι πολύς κόσμος συμμετέχει στον αγώνα αυτό. Πρόκειται για μία γιορτή του ποδηλάτου, αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, που πρωτοάρχισε από έναν αγώνα, στη συνέχεια έγιναν δύο, με την προσθήκη του «ΓΥΡΟΥ ΘΑΣΟΥ», πριν από έξι χρόνια και πριν από τρία χρόνια προστέθηκε και τρίτος αγώνας. Ο «ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 120 χιλιομέτρων».

Φέτος, αντικαταστάθηκε από τον «ΥΨΑΡΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ», έναν αγώνα ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ 44 χιλιομέτρων στους όγκους του Υψάριου όρους. Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, που διοργανώνει η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑΣΟΥ, σε συνεργασία με ντόπιους αθλητές.

Έχει γίνει, πλέον, θεσμός που προσελκύει περισσότερους από χίλιους επισκέπτες. Με σημαντικό οικονομικό όφελος για τη Θάσο, άλλα και άμεση διαφήμιση. Αποτελεί μία διαφορετική προβολή των δυνατοτήτων που έχει το νησί, ως εναλλακτικός τουριστικός προορισμός, το οποίο, άλλωστε, είναι και το δυνατό χαρτί σε σχέση με άλλους, πιο δημοφιλείς, προορισμούς.

Περίπου τετρακόσιοι αθλητές συμμετείχαν στο διήμερο. Το Σάββατο έγινε η έναρξη του 1ου Υψάριου Μαραθωνίου από το Πνευματικό Κέντρο Θεολόγου. Νικητής αναδείχτηκε, έπειτα από έντονο συναγωνισμό, ο Ρουμάνος AndreiTale, με χρόνο 4.36.37. Δεύτερος ήταν ο Κύπριος Παύλος Μαυρογιάννης, με χρόνο 4.37.50 και τρίτος ο Γιάννης Κουρκουρίκης, της KOURKOURIKIS TRAINING GROUP (PEARLIZUMI), με χρόνο 4.42.40.

Στις γυναίκες, νικήτρια αναδείχτηκε η Βουλγάρα Fodor Elena, με χρόνο 5.48.00, δεύτερη ήρθε η Val Whybrow του“YPSARIONTRAILRUNNERS”, από τα Λιμενάρια Θάσου, με χρόνο 6.06.50 και στην τρίτη θέση τερμάτισε, με χρόνο 6.09.20, η Aida Zodie από τη Ρουμανία. Από τους 46 αθλητές τερμάτισαν οι 44, μεταξύ αυτών και τέσσερις Θασίτες.

Η Val Whybrow, από τα Λιμενάρια, ο Κώστας Κόκκινος, από τον Λιμένα, ο Μανώλης Τσιλογεώργης, από τον Ποτό και ο Αναστάσιος Φιλίππου, από το Θεολόγο, ο οποίος ακολουθούσε στο τέλος κάνοντας την «σκούπα» στους τελευταίους αθλητές, δηλαδή έλεγχο και υποστήριξη του τελευταίου.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας δόθηκε η εκκίνηση του 6ου ΓΥΡΟΥ ΘΑΣΟΥ, με τη συμμετοχή 180 αθλητών. Πρώτος ήρθε ο Ρουμάνος Petrache Marius (SKYWELLNESS/P-TRACKRACINGTEAM), με χρόνο 3.31.44, δεύτερος, με ίδιο χρόνο, ο Stancu Alexandru (BIKEXPERTRACINGTEAM) και τρίτος ο επίσης Ρουμάνος Morcov Stefan, με χρόνο 3.32.30. Πέντε Θασίτες κατάφεραν να τερματίσουν.

Πρόκειται για τους: Δημήτρη Καζόλη, του συλλόγου ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ, από την Ποταμιά, Κώστα Μωραΐτη, Ανδρέα Κωσταντινίδη, Νίκο Σαλονικιό, από τον Λιμένα και Γιώργο Παπαοικονόμου από τον Ποτό.

Την Κυριακή και για δέκατη συνεχή χρονιά, δόθηκε η εκκίνηση του ΜΤΒ THASSOS CUP, με 170 αθλητές. Από αυτούς, μόνο οι 114 κατάφεραν να τερματίσουν. Μεταξύ τους ήταν και οι Θασίτες, Τάσος Τσακώνης, Νίκος Σαλονικιός και Δ. Καζόλης.

Οι βροχές των προηγούμενων ημερών, έκαναν ακόμα πιο δύσκολη τη διαδρομή, που έτσι κι αλλιώς θεωρείται από τις πιο δύσκολες στην Ελλάδα. Νικητής, με χρόνο 3.04.20, αναδείχτηκε ο Ρουμάνος Petrache Marius (SKYWELLNESS/P-TRACKRACINGTEAM), δεύτερος ήταν ο Ρουμάνος Cioccan Alexandruτης (ROSE-ISOSTAR), με χρόνο 3.15.10 και τρίτος, με σπασμένες δύο ακτίνες στον τροχό από το 35 χιλιόμετρο, ο Ionascu Marius της Tibiscus, με χρόνο 3.20.50.

Να τονιστεί ότι, στη Θάσο πηγαίνουν οι καλύτερες ομάδες της Ρουμανίας, με πολύ καλούς αθλητές στο δυναμικό τους, θεωρώντας ότι οι αγώνες αυτοί είναι μία καλή προετοιμασία για την επίσημη αγωνιστική περίοδο.

Στους διπλούς αγώνες νικητής του ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ+ ΜΤΒ (συνολικά 102 χλμ.) ήταν ο Ρουμάνος Fodor Alexandru, με χρόνο 9.54. Στο ΓΥΡΟ + ΜΤΒ (συνολικά 153 χλμ.), νικητής αναδείχτηκε ο Petrache Marius (SKY WELLNESS/P-TRACK RACING TEAΜ) που κέρδισε την πρώτη θέση και στους δύο αγώνες. Μεγάλος απών ήταν ο επί σειρά ετών νικητής του ΜΤΒ και κάτοχος του ρεκόρ της διαδρομής, με 2.34.54, Βέλγος Wouter Cleppe.

Το Σάββατο το απόγευμα έγιναν οι απονομές του μαραθωνίου. Την Κυριακή, με κάθε επισημότητα, έγιναν οι υπόλοιπες απονομές, παρουσία του δημάρχου Θάσου, Κώστα Χατζηεμμανουήλ, του αντιδημάρχου Γιώργου Πατέ, των δημοτικών συμβούλων, Μηνά Βλαστάρη, Άγγελου Αρχοντίτση, Γιάννη Πλαφαδέλη, του διευθυντή της Α.Ν.Ε.Θ., Γιάννη Τσούπρα, του προέδρου του Ροταριανού Ιδρύματος Θάσου, Γιάννη Καψογιώργη και πλήθος κόσμου. Απονομές έκαναν, επίσης και εκπρόσωποι από την Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου, το Κέντρο Υγείας, την Ελληνική Εταιρία Έρευνας και Διάσωσης και εθελοντών.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν το ΔΗΜΟ ΘΑΣΟΥ, για την παραχώρηση του λεωφορείου για μεταφορά των αθλητών από τον Ποτό στο Θεολόγο, την Ελληνική Αστυνομία, για την κυκλοφοριακή υποστήριξη, το Κ.Υ. Πρίνου, για την υγειονομική κάλυψη των αγώνων, τις ναυτιλιακές εταιρίες Α.Ν.Ε.Θ. και THASSOS FERRIES, για την έκπτωση που παρείχαν στους αθλητές, τον ποδηλατικό σύλλογο Καβάλας «ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ» και προσωπικά τον πρόεδρο, Γιώργο Τσέλιο, για την υποστήριξη στο ΓΥΡΟ ΘΑΣΟΥ, την Ελληνική Εταιρία Έρευνας και Διάσωσης, για την ασφάλεια που παρείχαν στα επικίνδυνα σημεία του αγώνα, τα παιδιά του φεστιβάλ WOOD WATER WILD από την Καβάλα, για την υποστήριξη στον σταθμό Άνω Βρύση στην Ποταμιά, τον φυσιοθεραπευτή, Στέλιο Κόντη και την ομάδα του από την Καβάλα, για την ανακούφιση που πρόσφεραν στα κουρασμένα πόδια των αθλητών, τη φωτογραφική ομάδα του REDCARPET, με επικεφαλής τον Γιώργο Ζωντανό, που κάλυψε εθελοντικά τον μαραθώνιο, τον Πάρη Παρασχούδη, ιδιοκτήτη των ξενοδοχείων AERIA & AEOLIS και τις παρακάτω επιχειρήσεις:

-MOUNTAINWORLD κατάστημα ορειβασίας, ποδηλασίας, τρέξιμο, σκι στην Καβάλα

-LA SPORTIVA-ODLO

-IVTECBIKERACKS από τη Βουλγαρία

-BIKECENTER από τη Χρυσούπολη

-NUTRIXXIONHELLAS για τα φουσκωτά και την ενεργειακή υποστήριξη

-ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Ψυχολογικό Κέντρο Μαθησιακών-Αναπτυξιακών Δυσκολιών Καβάλας

-MARGARITAFRESH Coffee-Cocktail Bar στον Ποτό

-ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΓΚΑΓΚΟΣ στον Ποτό

-CASADIPIZZA Πιτσαρία στον Ποτό

-TΑΒΕΡΝΑIRENE στον Ποτό

-ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΛΕΟΝΙΚΗ στο Θεολόγο

-ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟ BP Πρατήριο Βενζίνης στον Ποτό

-EASYRIDER’ S Eνοικιάσεις μηχανών στον Ποτό

-SMART rent a car στον Ποτό

-ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΤΣΙΚΝΑ ΓΙΩΡΓΟ στον Ποτό

-ΓΛΥΚΑ ΣΟΥΡΙΝΗ στο Θεολόγο

-ΚΑΤΣΩΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ξυλουργό στον Ποτό

Τα ξενοδοχεία για τις δωρεάν διανυκτερεύσεις στους νικητές:

-ALEXANDRA BEACH SPA RESORT στον Ποτό

-ROAYAL PARADISE BEACH RESORT & SPA στον Ποτό(Ρωσογκρεμός)

-ASTIR NOTOS στον Ποτό

-SAN ANTONIO BEACH APARTMENTS-RESTAURANT-BAR

Οι διοργανωτές ανανεώνουν το ραντεβού στις 28 Σεπτεμβρίου 2014, στο Θεολόγο, για το τρίτο «Μονοπάτι Υψάριου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.